GAMMEL TOMT I NY DRAKT: Ulla Johnsen Gundersen gleder seg til å begynne byggingen av urbane Centralen.

– Her blir det «centralt»

Centralen er navnet på de nye leilighetene som utvikles av Bolig & Eiendomsutvikling AS på Trelastomta. 19 av 48 leiligheter er allerede solgt.

Publisert

Bolig & Eiendomsutvikling AS (BEU) har kjøpt to tomter av JM Norge, og er ansvarlig for bygget som skal romme 48 leiligheter samt Vitus apotek og Kiwi. I tillegg skal de bygge barnehagen hvor beboere får fortrinnsrett. Leilighetene er anslått å være ferdigstilt våren 2019, og salget er godt i gang.

– Vi har allerede solgt 17 leiligheter. Det er veldig mange lokale som har kjøpt, det synes vi er gøy, sier Ulla Johnsen Gundersen, Salgs-og markedssjef i BEU.

Hybel i leiligheten

Leilighetprosjektet, som har fått navnet Centralen, består av 48 leiligheter i størrelser fra 46 til 93 kvadratmeter, med muligheter for mange løsninger. Inkludert 11 leiligheter som kan inneholde en egen hybel, dersom man ønsker det.

– Det er faser i livet hvor man ikke ellers har råd til å kjøpe seg bolig, her kan man finansiere med å leie ut et rom, sier Gundersen.

Les også: Fra skog til skogby på Myrvoll

Av de 11 leilighetene hvor dette er en mulighet, er én allerede solgt.

– Dette er et gratis tilvalg. Man velger selv om man vil ha hybel eller ekstra plass i leiligheten, sier Gundersen entusiastisk.

PS! Saken fortsetter under bildet! Se også bildekarusell øverst i saken!

GAMMELT TIL NYTT: På denne tomten skal Centralen stå, med 48 leiligheter, apotek og matvarebutikk..

Bilfritt

Totalt vil det bli bygget 800 boliger i Myrvoll stasjon prosjektet, pluss barnehage og et torg med butikker. Hele prosjektet vil ha parkeringsplasser under jorden, og det er lagt opp til et bilfritt miljø.

– Tanken er at her trenger man ikke bil. Parkeringsplasser for de som kjøper leiligheter i Centralen er ikke inkludert, men det er mulig å kjøpe seg både én og to plasser skulle man ønske dette. Dette er også for å presse prisen ned, det er ikke alle som behøver bil. Dette prosjektet er et fantastisk prosjekt for unge, og det er rett ved toget, sier Gundersen.

RIVES: Nå rives det gamle og tomten klargjøres for første byggetrinn av det enorme prosjektet på Trelasttomta..

PS! Saken fortsetter under bildet! Se også bildekarusell øverst i saken!

Urbant og frodig

Centralen er preget av en grønn profil, med vekt på den urbane livsstilen. Det er små parseller med urtekasser, fastmonterte sykkelpumper, sandvolleyballbane, tuftepark og pergola med felles grillområde.

Les også: Sjekk hva de planlegger på Myrvoll

– Det er basert på en frodig og urban følelse, en sosial oase. Det skal være muligheter til å være ute, et morsomt sted også for barn, sier Gundersen.

Les også: Store boligplaner på Myrvoll

At det vil bli et eget torg med butikker og muligheter for å handle i nærheten, er også med på å øke den urbane følelsen.

– Det er veldig viktig at det kommer en nærbutikk. Det er viktig for hele nærmiljøet på Myrvoll, sier Gundersen.

En by i byen

UNGT OG URBANT: Slik vil det se ut på Centralen når det står ferdig..

Centralen er første del av det store prosjektet på Trelasttomta, og BEU regner med å ha byggetillatelsen på plass ganske raskt. Når prosjektet i sin helhet er ferdigstilt vil over to tusen mennesker bo på området. Prosjektet minner i sin helhet om Kvernerbyen i Oslo, en by i byen.

– Centralen er sentralt. Et prosjekt for de unge, og av de som har kjøpt er det mange foreldre som har kjøpt til barna sine. De hjelper barna inn på boligmarkedet, det er flott, sier Gundersen.

Alle leilighetene leveres med bergvarme i gulvet, inglassede balkonger og moderne innredning.

 

Powered by Labrador CMS