FRA FUGLEPERSPEKTIV: Det er i området som er ringet ut med stor, hvir runding at det skal bygges. Innfelt ser du boligprosjektet til Solon Eiendom som skal bygges i området.

Nå kan du si din mening om Storebukta-utbyggingen

Kolbotns indrefilet skal bygges ut, og nå er reguleringsplanen lagt ut for offentlig ettersyn.

Det skal bygges ut stort i Storebukta på Kolbotn. Planen skal legge til rette for 81 leiligheter og rekkehus. I tillegg skal det opparbeides et offentlig anlegg for ballspill, lek og opphold.

Forslag til reguleringsplan for Storebukta er lagt ut til offentlig ettersyn. Planen er å utvikle Storebukta til boliger med offentlig anlegg for ballspill, lek og opphold.

Reguleringsforslaget ligger nå ute på Oppegård kommunes hjemmesider, og dersom du trykker her, kan du lese det i sin helhet!

Alle høringsuttalelser er offentlige og blir lagt ut på kommunens nettside forløpende.

PS! Saken fortsetter under bildet

Gleder seg

En av dem som skal bygge ut i dette området, er Solon Eiendom. Prosjektet deres ble behandlet og i Utvalg for miljø- og plan (UMP) den 5. september.

– Vi satster på å være i gang med salg av prosjektet vårt i Storebukta i januar 2018 og håper på byggestart mot sommeren, sier utviklingsdirektør i Solon Eiendom, Tom Andrè Svenning-Gultvedt.

Les også: UMP-Kjell er storfornøyd med Storebukta

Både leilighetene og rekkehusene vil variere i størrelse, og Svenning-Gultvedt håper dette vil appellere til flere målgrupper.

– Det er en del toroms leiligheter, mindre leiligheter for førstegangsetablerere, ellers er leilighetene typisk fra 80-120 kvadratmeter. Det er jo et 50 pluss marked vi sikter inn på der, men det blir også famlieboliger i rekkehusene, sier Svenning-Gultvedt.

Fasadene skal bestå av vedlikeholdsfritt tre, tegl og aliminium, rekkehusene skal ha takterrasser og hage på begge sider.

Les også: Ny megler på lokalmarkedet i Oppegård

– Vi tror rekkehus i sentrum er veldig bra, og er glade for at vi får bygge det. Det er et riktig grep av kommunen for å få det mangfoldet de ønsker i sentrum, sier Svenning-Gultvedt.

Innunder prosjektet kommer også flere tiltak for nærmiljøet, og det skal bygges en ny nærlekeplass syd for prosjektet. I tillegg blir det tuftepark, fotballbane, sandvolleyball-bane, og jungelsti.

Les også: Her er Ulla og cos planer for Trelasstomta på Myrvoll

– Vi har stor tro på at yngre og barn som leker ute bidrar til trivsel, også for de eldre som bor i leiligheter, avslutter Svenning-Gultvedt.

FRA FUGLEPERSPEKTIV: Det er i området som er ringet ut med stor, hvir runding at det skal bygges.
STORT I STOREBUKTA: Det er et stort boligprosjekt som settes i gang i Storebukta. Dette er slik prosjektet til Solon Eiendom skal se ut når det står ferdig med blokker og rekkehus.
Powered by Labrador CMS