PÅSATT BRANN: Fredag kveld begynte det å brenne på taket på Kolbotn skole. Politiet bekrefter at fire gutter står bak hendelsen.

Her startet brannen på Kolbotn skole

Ifølge politiet er det fire unge, angrende syndere som står bak skolebrannen fredag kveld.  

Publisert Sist oppdatert

Fredag kveld måtte et stort antall nødetater rykke ut til Kolbotn skole, etter at de fikk melding om brann på taket ved skolen.

Brannen ble raskt slukket og ingen personer ble skadet i den dramatiske situasjonen.

Allerede fredag kveld gikk politiet langt i å bekrefte at brannen var påsatt, og at de trolig hadde kontroll på de som stod bak.

Unge gutter står bak

Mandag morgen kan Johan Bjerknes, avsnittsleder etterforskning ved politistasjonen i Follo, fortelle litt mer om både situasjonen, gjerningspersonene og etterspillet.

– Vi fikk melding om en mulig brann på taket av Kolbotn skole. En patrulje fra brannvesenet var først på stedet og varslet om åpne flammer. Den første politipatruljen ankom stedet rett etterpå og fikk ganske raskt kontakt med og kontroll på noen gutter i området, som fortalte  at de har vært en del av hendelsen. 

Selv om situasjonen var og er alvorlig, gir han likevel guttene det gjelder ros for én ting.

– Guttene fremstod som angrende syndere og var samarbeidsvillige med politipatruljen på stedet. Det skal de har ros for, når situasjonen ble som det ble. De fremstod både samarbeidsvillige og angrende. 

Ifølge politilederen fremstår hendelsen som «guttestreker som har kommet ut av kontroll». Guttene det er snakk om er under den kriminelle lavalder og alle har tilknytning til Nordre Follo kommune, opplyser politiet.

SYNLIGE SKADER: Brannen rakk ikke å gjøre store skader i seg selv, men slukking og kontrollering av brannstedet har sørget for synlige skader på ventilasjonshuset.

Etterforskes

Selv om guttene i ettertid ikke kan straffes for den alvorlige hendelsen, vil politiet gjøre sine undersøkelser.

– Guttene det gjelder vil bli avhørt av politiet, sammen med sine foresatte. Det vil bli prioritert og politiet er forpliktet til å etterforske i saker med gjerningspersoner over 12 år. Saken vil derfor etterforskes på vanlig måte, med mål om finne ut hva som har skjedd, sier Bjerknes til Oppegård Avis.

RYKKET UT: Brannvesenet var raskt på stedet og fikk slukket brannen på taket av Kolbotn skole.

Så lange man er under 15 år, kan man derimot ikke straffes for eventuelle lovbrudd.

– Vi har ingen straffesanksjoner mot barn under 15 år. Så det vil eventuelt være opp til andre instanser i kommunen å følge opp barn som har begått lovbrudd, for eksempel barnevernet. I alvorlige saker vil andre instanser i kommunen rutinemessig varsles.

Bjerknes beskriver da også situasjonen fredag som alvorlig.

– Det er en alvorlig sak når det oppstår en brann i et skolebygg og det er mennesker inne i bygget. Hadde det tatt ordentlig fyr kunne skadene blitt store og vi skal være glade for at dette ble raskt håndtert, sier han til Oppegård Avis. 

Fredag kveld opplyste Oppegård Avis at vitner skal ha forklart at de ble kastet stein etter da de evakuerte bygget. Det er ikke opplysninger politiet har prioritert foreløpig.

– Steinkastingen er kjent gjennom media, men ikke noe mer enn det, sier politiet.

Powered by Labrador CMS