IMPONERT: – Dette har blitt fantastisk flott. Nå gleder jeg meg til åpningsfesten 2. juni, sier ordfører ­Thomas Sjøvold, som roser Per Ulv Haukeland og de andre ildsjelene for jobben som er gjort med byggingen av branntårnet.

Datoen for branntårn-åpningen er satt

Nå mangler bare de formelle godkjenningene før branntårnet i Grønliåsen kan åpne.

Publisert

De siste ukene har Per Ulv Haukeland stått i spissen for byggingen av det over 19 meter høye branntårnet på Grønliåsen. Byggverket står så og si på samme sted som det gamle tårnet sto. Dette ble revet på starten av 60-tallet.

– Jobben har gått mye lettere enn jeg trodde på forhånd. Mye av det er takket være den fantastiske dugnadsgjengen som har stilt opp både dager, kvelder og helger nå i flere uker. Her skiller jeg ikke på hvem som har gjort mest eller bidratt mest. For en fantastisk gjeng å jobbe sammen med. Engasjementet for det nye tårnet er utrolig sterkt, og det er så mange som bryr seg. Det er fantastisk å se, sier Per Ulv Haukeland.

Åpner 2. juni

Ildsjelen har for lengst satt i gang planleggingen av åpningen, som vil skje søndag 2. juni.

– Vi valgte søndag ettersom dette er en langhelg med Kristi himmelfartsdag på torsdagen. Da satser på vi på at enda flere kommer seg hjem og får blitt med på en skikkelig åpningsfest i Grønliåsen. Vi går selvsagt for å fylle Grønliåsen med glade mennesker, sier Per Ulv Haukeland.

Sist fredag ble ordfører Thomas Sjøvold med opp til tårnet.

ATTRAKSJON: Branntårnet har allerede blitt et landemerke og en ny attraksjon i kommunen vår.

– Dette er blitt utrolig flott. Her har dere lagt ned noen dugnadstimer, sier ordføreren.

– Ja, det har blitt noen timer, men det skal vi aldri måle i penger. Her handler det om å lage et nytt landemerke for friluftslivet på Tårnåsen, sier Per Ulv Haukeland.

Yndet turmål

Ordføreren er mektig imponert over engasjementet og frivilligheten som er knyttet til det nye branntårnet. Nå er han klar til å bistå Haukeland og resten av dugnadsgjengen med å arrangere en skikkelig åpningsfest.

– Ja, her må vi ha fanfarer, taler og musikk, sier Sjøvold.

Branntårnet på Grønliåsen er allerede blitt et yndet turmål for både lokalbefolkningen og for gående fra Oslo-siden. Sist helg hadde orkesteret Desperate Bekjentskaper gratiskonsert ved tårnet.

– Med en rask telling kom jeg til at det var minst 150 mennesker på plass ved tårnet da orkesteret spilte. Det er fantastisk at tårnet er blitt et turmål allerede før det har åpnet, sier Per Ulv Haukeland - som samtidig har en sterk oppfordring til de som tar turen til tårnet.

– Husk å ta med deg søppelet ned igjen. Det har vært noen tilfeller hvor noen har latt søppelet ligge igjen. Hvis alle tenker på dette, burde det være en smal sak å holde området pent og ryddig, sier Per Ulv Haukeland.

Powered by Labrador CMS