BRUS-GRÜNDERE: 15-åringene Fabian Mesgrahl (t.v.), Andreas Barnholt Skulberg og Lars Bjergene har utviklet en lokal variant av julebrus. Nå jobber de lange dager for å å få levert alle bestillingene.

De lager lokal julebrus

Her er julens kanskje søteste nyhet: Oppegård har fått sin egen julebrus!

Publisert

De ville egentlig produsere Kolbotn-Cola, men våget ikke utfordre giganten som hegner om merkevaren sin. Nå har de tre 15 år gamle gründerne ved elevbedriften Oppegård Brus på Ingieråsen skole laget en lokal julebrus.

– Det startet med at vi smakte på Tøyen-Cola. Vi tenkte først å lage en Kolbotn-Cola, men gikk bort fra ideen. Det nærmet seg jul, og dermed utviklet vi en lokal julebrus, forteller Lars Bjergene.

Sammen med medelevene Andreas Barnholt Skulberg og Fabian Mesgrahl har de testet og testet. Nylig startet salget, og guttene har opplevd en voldsom respons.

– Vi får masse hjelp til det praktiske rundt bedriften på skolen, men selve produksjonen gjør vi hjemme hos Lars på Svartskog

Fabias Mesgrahl (15)

– Vi hadde salgsstand på Kolbotn Torg, og solgte ut 70 flasker på en time. Da var det tomt.

Tapper på Svartskog

Nå jobber de lange kvelder for å møte etterspørselen.

– Vi har mange bestillinger og skal ha en ny salgsdag på Kolbotn Torg nå rett før jul. Det er hektisk, men veldig gøy, sier guttene.

Pappaen til Andreas har laget etiketten, hvor de har lånt fasaden til Tårnhuset som et bærende element. De tre 15-åringene tar valgfaget Produksjon av varer og tjenester ved Ingieråsen skole.

– Vi får masse hjelp til det praktiske rundt bedriften på skolen, men selve produksjonen gjør vi hjemme hos Lars på Svartskog, forteller Fabian.

Lærer Madelen Hærgard er imponert over pågangsmotet til elevene.

– De er veldig flinke, har masse ideer og er kreative. Det skal bli spennende å følge prosjektet deres videre.

Lite kunstig

Lars, Andreas og Fabian understreker at brusen deres er laget av naturlige råvarer, og det er fint lite E-stoffer å spore.

– Det eneste vi har tilsatt er sitronsyre for at brusen skal være holdbar. Folk som har smakt, liker den kjempegodt. Det er selvsagt gøy å få slike tilbakemeldinger, sier den driftige trioen.

Nå ser de frem til å være med på det lokale Gründer-Expo 28. februar, en arena hvor mange elevbedrifter får vise frem produktet sitt.

Vil du følge Oppegård Brus videre på veien, kan du bli med dem på Instagram og kontoen @oppegaard.brus.

Powered by Labrador CMS