BLIR LIV: Til helgen blir det mange aktiviteter for hele familien når Kloppa har åpningsfest. Bildet er tatt ved en annen anledning.
BLIR LIV: Til helgen blir det mange aktiviteter for hele familien når Kloppa har åpningsfest. Bildet er tatt ved en annen anledning.

Masse aktiviteter når nye Kloppa har åpningsfest

16. oktober inviterer Skiforeningen Sørmarka til offisiell åpning av knutepunktet i det som kan bli Nord- Europas lengste skiløype. Det blir guidet tur og aktiviteter for hele familien.

Publisert Sist oppdatert

Kort fortalt ligger Kloppa innenfor beredskapssenteret på Taraldrud. Nå ønsker Skiforeningen Sørmarka å etablere stedet som et naturlig turmål.

– Vi sitter med et inntrykk av at mange av Oppegårds befolkning ikke har hørt om Kloppa. I forbindelse med dette ønsker vi å arrangere tur på søndag, hvor vi guider fra Østre Greverud idrettspark og fra Sofiemyr ved klubbhuset, og inn til Kloppa, forteller Svein Skrattalsrud i Skiforeningen Sørmarka.

RASTEBU: Her blir det åpent i vinter.
RASTEBU: Her blir det åpent i vinter.

Knutepunkt

Kloppa er et knutepunkt, og ligger forbi Fløysbonn (fra Sofiemyr), forbi beredskapssenteret, og over E6. Der ligger det et vann som heter Assuren hvor det tidligere har vært en husmannsplass som heter Kloppa.

Fra Sofiemyr spår Skrattalsrud at turen tar en halvtime, og fra Østre Greverud ca. en time. Turene guides fra kl. 10.30, og det er planlagt å ankomme Kloppa før kl. 12.00 hvor det vil bli en offisiell åpning av plassen.

– Det er bare å gå dit selv også, folk er velkommen til å sykle eller komme på egen hånd. For de som ønsker guidet tur har de muligheten til det denne dagen, tilbyr Skrattalsrud.

Han forteller at veiene er opparbeidet så de skal være tilgjengelig for alle, men legger inn en obs-melding om en bratt bakke ned til Kloppa dersom du har rullestol eller vogn.

PRØV NOE NYTT: BUA Kolbotn stiller med masse aktiviteter på søndag. Hva med å prøve noe nytt?
PRØV NOE NYTT: BUA Kolbotn stiller med masse aktiviteter på søndag. Hva med å prøve noe nytt?

Aktiviteter for hele familien

– Søndag den 16. oktober blir det altså offisiell åpning av nye Kloppa. Det har vært en stor utbedring av stedet i høst hvor det har kommet blant annet nye bålpanner og en ny gapahuk. Ta gjerne med mat om du vil grille, oppfordrer han.

BUA Kolbotn vil også være til stede, og de tar med kano, pack raft (oppblåsbar kano) og redningsvester. Frisbeegolf blir det også, så det skorter ikke på aktiviteter denne dagen. Det blir lagt opp til ulike familieaktiviteter.

Og et sted for aktivitet er det skiforeningen håper at Kloppa blir.

– Skiforeningen har fått dispensasjon til å sette opp rastebu, så i skisesong vil denne være åpen, opplyser Skrattalsrud.

Nord-Europas lengste skiløype

– Det spesielle med Kloppa er at det vil være et naturlig turmål for hele Nordre Follos befolkning. Kanskje spesielt for gamle Oppegård hvor du kan spenne på deg skiene, snøre turskoene, eller sette deg på sykkelen hjemmefra og nå turmålet innen rimelig tid, reklamerer Skrattalsrud.

– Kloppa en knutepunktet for veldig mange stier, veier og skiløyper. Kloppa er også unik også for blant annet overnatting, fiske og padling, sier han.

Og om ikke lenge vil planlagte lysløyper kunne knyttes sammen til Nordens lengste lysløype trase. For det er ikke et hvilket som helst mål skiforeningen har satt seg. Målsetningen er å ha Nord-Europas lengste sammenhengende lysløype.

– Vi ønsker å knytte til oss Oslo, via Bjørndal, gamle Åsland pukkverk, ned til Kloppa, over Buåsen, til Stallerud, og Sofiemyr, forteller Skrattalsrud.

Da er det sikkert ikke dumt å ta turen innom på søndag så kan du skryte på deg å ha gått deler av Nord- Europas lengste skiløype.

Powered by Labrador CMS