Buss og tog i Nordre Follo

BUSS FOR TOG: Det er buss for tog på strekningen fra Oslo til Ås for tiden.

Oppgitt over tog- og bussforbindelser mellom Ski og Kolbotn

"I øyeblikket ser jeg på kommunesammenslåingen som en eneste stor fiasko. Hva har innbyggerne fått igjen for dette?" skriver Sølve Fjerdingstad i et leserinnlegg.

Publisert

Oppegård og Ski kommune slo seg sammen og ble Nordre Follo. Undertegnede hadde ikke noen motforestillinger til dette, men tenkte at nå må det bli en bedre intern kommunikasjon og forbindelse i den sammenslåtte kommunen.

I går skulle jeg reise fra Kolbotn stasjon for å hente en bil som har vært på EU-kontroll på Ski. På stasjonen var det opplyst på den elektroniske tavlen at det var informasjoner å hente på Vy.no.

BUSS FOR TOG: Det er buss for tog på strekningen fra Oslo til Ås for tiden.

Jeg gikk inn på siden til Vy og fant ut at det skulle gå en buss for tog fra Kolbotn klokken 15:04. Bussen skulle gå uten omstigning til Ski. Det regnet, og jeg ble våtere og våtere mens jeg ventet.

Etter en halv time ringte jeg til Vy, og etter å ha tastet meg gjennom fire forskjellige menyer, fikk jeg etter hvert  kontakt med en dame på reisesenteret i Oslo.

Jeg spurte: "Når kommer buss for tog? Jeg står på Kolbotn stasjon, og her skjer det ingen ting. Det er ingen informasjon, bare noen flagg som viser hvorfra buss for tog har avgang". 

"Nei, det er ikke riktig. Du må ta lokalbussen til Solbråtan stasjon, og derfra går det buss for tog", sa hun. 

"Det står det ingen ting om her. Hvilken buss er det?", spør jeg. 

"Det er bussen til Tårnåsen, den stopper på Solbråtan", svarer hun.

"OK, det står det ikke noe om her. Hvorfor er det ikke satt opp noe informasjon på Kolbotn stasjon som forteller om dette?" spør jeg.

"Nei, det er Bane Nor sitt ansvar. Vi har ikke noe med det å gjøre", svarer hun.

"Men det kommer ikke noen buss til Tårnåsen, alle busser jeg ser går til Kolbotn, og den andre veien til Rådhusplassen. Her var det mange busser, men ingen buss til Ski." sier jeg.

"Det må du kontakte Ruter om. Vi har ikke noe med det å gjøre", svarer hun.

Jeg rakk jo ikke til Ski for å gjøre det jeg skulle gjennomføre. Da denne dialogen var slutt, var alt i Ski stengt for dagen, og jeg måtte vende nesa hjemover.

Selv om det er begrenset hva som skjer i kommunikasjon på sommeren, opplever jeg at det også svikter utenfor ferietiden.

Kommunikasjonen internt i kommunen fungerer ikke da heller. Hvis vi på Kolbotn skal besøke venner i Ski, må vi gå til toget litt over klokken 23:00 for å rekke hjem med tog uten å ta taxi, noe som er en dyr affære.

Venner som er på besøk hos oss på Kolbotn, kan reise med toget tilbake til Ski ved 01:30-tiden på natten.

Mange av togene fra Oslo til Ski, durer forbi Kolbotn stasjon uten å stoppe. Det gjelder Mossetoget som pleide å stoppe på Kolbotn før.

Hvor er politikerne hen i forhold til dette?

Det første som må skje i en kommunesammenslåing er vel at kommunikasjonen internt i kommunen fungerer? Skal vi være sammen, må vi vel kunne reise til hverandre?

Om Nordre Follo ikke klarer å få til dette med Vy og Ruter, så får de heller etablere en tjeneste med egne busser innenfor kommunen og få dette til å fungere.

Forrige gang det var buss for tog, måtte min ektefelle reise via Oslo for å komme fra tannlege i Ski til Kolbotn. På denne turen måtte hun bytte fra buss til T-bane på Bryn og finne fram til ny buss i Oslo sentrum til Kolbotn, en reise som tok tre timer.

Å få orden på dette kaoset må det være ordføreren og kommunestyret som tar tak i problemstillingen, og diskutere dette med transportselskapene, slik at de leverer tjenester til innbyggerne som holder mål.

I øyeblikket ser jeg på denne kommunesammenslåingen som en eneste stor fiasko. Hva har innbyggerne fått igjen for dette?

Powered by Labrador CMS