SKRIVER LÅTER OM LOKALSAMFUNNET: To av låtene til Kolbotnbandet CANOON handler om stedet der de fire bandmedlemmene bor. Fra venstre: Kjetil Myhre (bass), Jan Steinsland (trommer), Ole Beyer (vokal/gitar) og Stefan Pretorius (gitar/backing vokal).

– Skjønte umiddelbart at låta måtte skrives

Husker du nazi-sauen i skogen på Rikeåsen? Nå har den fått egen låt.

Publisert Sist oppdatert

Når tittelen på en låt lyder "En sjokka turgåer har tipset Oppegård Avis", så er det klart at saken må undersøkes videre.

Det er det lokale Kolbotn-bandet CANOON som står bak låten. Bandet har nettopp sluppet ny EP, og en av låtene handler altså om Kolbotns noe spesielle nyhetssak for en tid tilbake.

INSPIRASJON: En tidligere sak i Oppegård Avis om en hengt nazi-sau på Rikeåsen ble inspirasjon til en låt på CANOON sin nye EP.

Inspirert av artikkel i Oppegård Avis

"I skauen på Rikeåsen har det skjedd noe ufint". Slik starter altså låten som gjør at en nysgjerrig lokalavis ser seg nødt til å spørre bandmedlemmene hva som gjorde at en slik låt ble til.

– Låta er en seig, doomy låt som er sterkt inspirert av en artikkel i Oavis. Da jeg leste artikkelen om nazisauen skjønte jeg umiddelbart at låta måtte skrives, sier Ole Beyer, vokalist og gitarist i bandet.

CANOON, som består av fire karer fra Kolbotn, kan fortelle at de leser Oppegård Avis ukentlig.

– Saken var såpass obskur at den passet perfekt som inspirasjon til en CANOON-låt, ettersom vi liker å skrive tekster som omhandler vårt lokalsamfunn. Tidligere har vi snekret sammen en låt om Taraldrud Beredskapssenter. Mange av våre tekster kan man kanskje plassere innenfor sosialrealismen. Vi prøver å lage fengende rock med tekster som får våre nærmeste kompiser til å humre i skjegget. Større ambisjoner har vi ikke hatt siden vi sluttet å sende demoer til bransjen i 2004, forteller Beyer.

Pensjonistene i sentrum har også fått låt

En annen låt på plata handler også om lokalsamfunnet og heter "Fra Kolbotn til Hellbotn and back again".

– Låta er en hyllest til metalfestivalen samtidig som vi prøver å sette oss inn i situasjonen til alle pensjonistene som bor i sentrum, som en gang i året får besøk av svartkledde metalhuer, avslutter Beyer.

Låtene ligger på Spotyfy for den som nå fikk lyst til å høre mer.

Powered by Labrador CMS