FORNØYDE: Alexander Marius Burgos Magnussen (og Simen Stolt Nilsen, a.k.a Vaffelekspressen, har laget vafler som tilsvarer en lengde fra Kolbotn torg til Greverud, ut fra omtrentelige beregninger. I mange år har de gledet andre på Kolbotn torg med sine herlige, hjemmelagede vafler.

Alexander og Simen har solgt 10.000 vafler!

Timer på timer med røring, steking, trilling og jobbing. Tusenvis av gode samtaler og to hjerter av gull. Endelig nådde Simen og Alexander målet sitt om å selge 10.000 vafler.

Publisert

Alexander Marius Burgos Magnussen (23) og Simen Stolt-Nielsen (32) gjør klart for en ny arbeidsdag, akkurat slik de har gjort i mange år. Siden 2011 har Stolt-Nielsen standhaftig stått på for å spre glede på Kolbotn torg. I 2015 fikk han med seg Burgos Magnussen på laget.

Kjendiser

Det er snakk om to lokale helter, og kanskje litt småkjendiser. «Alle» på Kolbotn torg kjenner til og elsker gutta i Vaffelekspressen.

FAST KUNDE: Else Britt Raknerud hos Tilbords elsker guttas vafler, og er trofast kunde.

Utrettelig har de stekt, triller trallen sin rundt og solgt vafler til en billig penge. De har spredd glede, og de har mettet mager og tatt knekken på lavt blodsukker i en stressende arbeidsdag for mange på senteret.

Og de blir satt pris på.

Les også: Aldri sett så stort engasjement i Oppegård

– Disse guttene er bare så alrighte. Jeg gleder meg til hver eneste dag de skal komme og selge vafler, sier Else Britt Raknerud i Tilbords-butikken når vi er med på runden hvor det store høydepunktet skal nås - nemlig salget av vaffel nummer 10.000.

Hårete mål

FORNØYDE: Alexander Marius Burgos Magnussen og Simen Stolt Nilsen, a.k.a Vaffelekspressen, har laget vafler som tilsvarer en lengde fra Kolbotn torg til Greverud, ut fra omtrentelige beregninger. I mange år har de gledet andre på Kolbotn torg med sine herlige, hjemmelagede vafler.

Guttene hadde satt seg et hårete mål. De ønsket å selge vafler som tilsvarte lengden av Oppegård kommune enten på langs eller på tvers. Dette målet ble justert underveis, men det står ikke noe mindre respekt av 10.000 solgte. Det er mye røre. Det er mye jobb, men verdt hver time, ifølge guttene.

– På en vanlig runde kan vi selge rundt 60-70 vafler, og folk tar godt imot oss når vi kommer. Det virker som om dette er et lite lyspunkt i arbeidsdagen deres, sier de to guttene.

Salget har gått ekstra godt de siste ukene ettersom målet nærmet seg. Folk har heiet, og de har ønsket å bidra til at guttene skulle klare det de satte seg som mål.

Les også: Tjuvradder forsøkte å stjele diesel

I tillegg har guttene fått god hjelp av restauranten al Dente, hvor de får lov til å stå og steke, selv om de på mange måter er i direkte konkurranse med dem.

– Jeg tror alle vil oss godt, og vi er takknemlige for den goodwillen vi har fått her underveis, sier de to.

Hemmelig

Arbeidsdagen på rekord-dagen startet som alle andre arbeidsdager, rundt klokken 08.00. I to og en halv time står de og steker og dandere på vaflene som alle elsker på senteret.

– Men oppskriften vår, den får du ikke, altså, sier Simen med et lurt smil.

Det er klart man skal ha noen hemmligheter, men vi lurer på hva som er hemmeligheten bak det gode teamet.

Les også: Østfoldbanen stengt i hele sommer

– Vet du, jeg tror ikke vi har kranglet en eneste gang, jeg, sier Alexander.

– Nei, det er fordi vi er så gode venner, kvitterer Simen.

REKORDKUNDE: Inger E. Karlsen fra Holmlia kjøpte rekordvaffelen.

PS! Saken fortsetter under bildet!

 

 

Målet nådd

Trallen går ut av senterkontoret som vanlig etter lunchtid. Det koster fem kroner for vaffel, og ti kroner om du ønsker å ha på brunost.

FORNØYDE: Alexander Marius Burgos Magnussen og Simen Stolt Nilsen, a.k.a Vaffelekspressen, har laget vafler som tilsvarer en lengde fra Kolbotn torg til Greverud, ut fra omtrentelige beregninger. I mange år har de gledet andre på Kolbotn torg med sine herlige, hjemmelagede vafler.

Før gåturen på rekord-dagen, var det kun åtte vafler om å gjøre, og det tok ikke lang tid før vaffel nummer ti tusen skiftet hender fra guttene og over til den heldige kjøperen, som ble Inger E. Karlsen fra Holmlia.

Les også: Slåsskamp på Kolbotn stasjon

– Jeg er ofte her på senteret og handler, og jeg har sett disse guttene før. I dag var det ekstra stas å være kunde, sier den lykkelige kjøperen, mens hun får vaflene hun har kjøpt servert.

Nye mål

Så var altså målet nådd. men hva nå? Vi spør guttene hva slags tanker de har for fremtiden.

– Vi skal nok tenke litt på hva vi skal gjøre i sommerferien. Kanskje det blir en bolle- og saftekspress, men først litt ferie, sier guttene, og den har de fortjent, ifølge fungerende senterleder Marianne Thoresen Larsen ved Kolbotn torg.

– Vi vet ikke om så mange andre sentere som har et slikt tilbud som Vaffelekspressen, men det anbefales, for det sprer virkelig glede i hverdagen for mange, sier hun.

PS! I bildekarusellen herunder kan du se Vaffelekspressen i arbeid!

 

Powered by Labrador CMS