PANTERE: Merhawi Estifanos og Temel Catalgøl (frukt og grønt-ansvarlig) og butikksjef Vincent Blom er glade for å kunne tilby pant på sine egne juiceflasker.

Først ute med pant på juiceflasker

Som første dagligvarekjede gir Coop Mega nå pant på ferskpresset juice: – Kundene har etterspurt dette i lang tid.

Publisert Sist oppdatert

Hos Coop Mega Kolbotn kan man i frukt- og grøntavdelingen presse sin egen appelsinjuice, både på halvliter- og literflasker. Nå innfører butikken pant på flaskene, til stor glede for både kunder og ansatte.

GJØR SOM VINCENT: Nå kan flaskene som brukes til ferskpresset juice pantes.

– Ferskpresset appelsinjuice er svært populært i vår butikk. Vi selger ca. 70 liter uken, bare i hegene kan vi selge opptil 40 liter. Kundene har etterspurt pant på disse flaskene i lang tid. Det var tydelig for både oss og kunder at dette var et riktig og viktig initiativ, forteller Vincent Blom butikksjef hos Coop Mega Kolbotn. Butikken selger omtrent 60 flasker i uken. Nå vil kundene få 2 kroner pant på halvlitersflasker og 3 kroner på literflasker.

Viktig

Den norske panteordningen for drikkevareemballasje er en stor miljøsuksess. Over 90 prosent av boksene og flaskene pantes, og alt resirkuleres.

– I 2021 pantet vi over 1,5 milliarder aluminiumsbokser og plastflasker i Norge. Det er viktig for oss i Coop Mega å kunne legge til rette for at alle våre kunder, som også er våre medeiere, kan være med på denne viktige dugnaden, avslutter Blom.

Powered by Labrador CMS