PÅVIST SMITTE: Kolbotn helsestasjon holder til i Kolbotnveien 23 i Kolbotn sentrum.
PÅVIST SMITTE: Kolbotn helsestasjon holder til i Kolbotnveien 23 i Kolbotn sentrum.

Smitte tilknyttet Kolbotn helsestasjon

Det er påvist Covid-19 smitte hos to personer som har vært innom helsestasjonen på Kolbotn.

Publisert Sist oppdatert

seksDe to personene som testet positivt, var på Kolbotn helsestasjon sammen, ifølge kommunen.

Kun én person tilknyttet helsestasjonen er satt i karantene som følge av dette.

– Er helsestasjonen stengt som følge av smittesituasjonen?

– Det er ikke vurdert som nødvendig å stenge helsestasjonen. Dette er i tråd med TISK-strategien som smittevern i kommunen jobber etter; Teste, isolere, smittesporing, karantene, forklarer kommunikasjonsrådgiver Silje Stavik på vegne av kommuneoverlege Monica Biermann.

Settes ikke inn ekstra smitteverntiltak

– Husk også et når man får påvist et tilfelle, så er det relativt «lenge» siden noen med koronasmitte har vært der smitte er registrert. Vanlige smitteverntiltak skal følges og det settes ikke inn ekstra smitteverntiltak ut over det som allerede er etablert. Det gjøres for eksempel ikke utvidet smittevernvask. Slik er det også på skoler, barnehager og andre steder det er påvist smittetilfeller, legger hun til.

Mange som besøker helsestasjonen lurer kanskje på om de bør ta ekstra hensyn eller om det er «dumt» å gå til helsestasjonen nå.

– Det er det ikke. Det er viktig at alle som har avtale på helsestasjonen kommer, understreker Stavik.

486 smittetilfeller og seks dødsfall

Totalt har kommunen innrapportert seks dødsfall og 486 smittetilfeller per 3. desember hvorav syv smittetilfeller ble registrert tirsdag 1. desember, tre smittetilfeller onsdag 2. desember samt ett dødsfall og elleve smittetilfeller torsdag 3. desember.

Onsdag 2. desember ble det altså registrert ett dødsfall og tre smittetilfeller hvorav to personer fikk påvist smitte ved to ulike kommunale virksomheter i tidligere Ski kommune.

Det ene av de to smittetilfellene er hos en person med relasjon til Finstadtunet sykehjem, mens det andre smittetilfellet er påvist hos en person tilknyttet 9. trinn ved barne- og ungdomsskolen på Kråkstad. Torsdag 3. desember ble det påvist smitte hos enda en person ved den sistnevnte skolen, men på 6. trinn. Totalt ble 44 personer satt i karantene som følge av smitte på de to kommunale virksomhetene i tidligere Ski.

Torsdag 3. desember ble det meldt om elleve smittetilfeller og et nytt dødsfall.

Les også: Nytt koronadødsfall

Powered by Labrador CMS