MIDLERTIDIG SKOLE: Elevene ved Kolbotn skole bruker midlertidige lokaler i Solkollen frem til november neste år. Foto: Yana Stubberudlien

To nye smittetilfeller ved Kolbotn skole

Det er to nye bekreftede smittetilfeller med tilknytning til 6. trinn ved Kolbotn skole. Til sammen er 62 personer satt i karantene.

Publisert Sist oppdatert
KORONASTATUS FOR NOVEMBER: Hittil i november har det blitt registrert 214 av de totalt 446 påviste smittetilfellene i Nordre Follo. I hele oktober ble det registrert 84 smittetilfeller.

Onsdag 25. november ble det påvist smitte hos en person med tilknytning til 6. trinn på Kolbotn skole, som holder til i de midlertidige lokalene i Solkollen, syd for Kolbotn gravlund. Hele 6. trinn på Kolbotn skole, rundt 60 personer til sammen ble satt i karantene samme dag.

Klokken 15:00 søndag 29. november informerte kommunen om to nye bekreftede smittetilfeller med tilknytning til 6. trinn ved den samme skolen. Per i dag er totalt 62 personer satt i karantene. Alle berørte er informert, ifølge kommunen.

Utfordringer med bemanningen

I pressemeldingen opplyses det også om utfordringer med bemanningen på Kolbotn skole som følge av den oppståtte smittesituasjonen.

Kommunen opplyser at det blir hjemmeskole og undervisning på Teams for 5. trinn på tirsdag fordi skolen må omdisponere noen ressurser.

Solborg bo- og aktiviseringssenter

Det er også mye smitte ved en kommunal virksomhet syd i kommunen. De siste dagene ble det meldt om enda flere smittetilfeller ved Solborg bo- og aktiviseringssenter i Ski. Per lørdag ettermiddag ble det innrapportert totalt 23 smittede knyttet til dette utbruddet. Blant de smittede er det 13 ansatte og 10 beboere.

– Det er en alvorlig situasjon. Samtidig opplever vi å ha kontroll på utbruddet, fordi vi har testet alle ansatte og beboere. Vi har flyttet smittede beboere til Covid-19-avdelingen på Langhus, og satt smittede ansatte i isolasjon. Vi har satt øvrig personale som har vært nærkontakter i karantene, sier vakthavende kommuneoverlege Geir Jentoft Korsmo.

446 smittetilfeller og tre dødsfall

Siden covid-19-utbruddet startet i Nordre Follo 10. mars, har kommunen innrapportert tre dødsfall og 446 smittetilfeller per lørdag 28. november. Den siste dagen ble det påvist 14 smittetilfeller i vår kommune.

Hittil i november har det blitt registrert 214 av de totalt 446 påviste smittetilfellene i Nordre Follo. I hele oktober ble det registrert 84 smittetilfeller.

Powered by Labrador CMS