SKUFFET: – Det har vært et klimaskifte i kommunen rundt interessen for dette, og det får vi bare forholde oss til, sier en skuffet Nina K. Vøllestad, leder i Oppegård Idrettsråd.

– Idretten «krysses» ut av storhall-prosjektet

Sofiemyr Crossover har blitt til Sofiemyr «Cross out» for idrettens del. Kommunen blir eneste eier og driver, det ble enstemmig vedtatt av formannskapet 23. august.

Publisert

I formannskapsmøtet 23. august ble det enstemmig vedtatt å gå for rådmannens innstilling angående ny idrettshall på Sofiemyr.

Det betyr at idretten ikke vil ha noen form for eierskap i prosjektet.

Nina K. Vøllestad, leder i Oppegård Idrettsråd, er skuffet og mener kommunen ikke er interessert i et slikt samarbeid.

Politisk uvilje

Kommunestyret har tidligere vedtatt at dersom idretten stilte med 15 millioner egenkapital skulle kommunen se på potensielle samarbeidsformer. Idretten har svart med ønske om å etablere et aksjeselskap som eierform, og vil stille med 15 millioner kroner. Kommunen mener derimot at pengene ikke vil komme på plass uten kommunens garanti, og at et aksjeselskap ikke er gunstig.

Les også: – Vil ikke kommunen samarbeide med idretten?

– Det har aldri vært diskutert reelt sett hvordan et AS skal se ut. Vi forventet et møte på hvordan vi ser for oss et AS. Slik at vi også kunne legge det frem for investorer og långivere, men det har vi aldri vært invitert til. De ønsker å bli ferdig med saken og er fryktelig redd for forsinkelser. Det hele hviler på de 15 millionene, sier Vøllestad.

PS! Saken fortsetter under bildet!

FEM HALLFLATER: – Dette blir et meget stort prosjekt, sier varaordfører Kjell G. Pettersen om idrettsanlegget som skal bygges på Sofiemyr..

Kommunal garanti

Vøllestad mener kommunen ikke har tatt sin del av ansvaret med å utrede godt nok, og at det er politisk uvilje som er årsaken til at prosjektet nå skrinlegges for idrettens del.

Påtroppende varaordfører Kjell G. Pettersen (H) avviser at de ikke vil samarbeide med idretten, men synes et aksjeselskap er en: «rar måte å organisere dette på».

TROR DET BLIR BRA: Kjell G. Pettersen (H)..

Les også: – Vi kan få mye mer hall for pengene

– Vi er veldig interessert i at de skal være med på hele prosessen, men det er problematisk å velge en organisasjonsform som tar hovedansvaret ut fra kommunale organer, sier Pettersen.

– Finansieringen vil i all hovedsak skje med lån, og skal de oppnå lån er de avhengig av kommunal garanti. Vi tror det blir ryddigst at kommunen eier dette, men dette bygges for idretten og de skal ha innflytelse på sluttresultatet sier Pettersen.

– Tror ikke på oss

Vøllestad avviser at de er avhengig av kommunal garanti, men synes det er spesielt at kommunen ikke forstår at det må legges frem en plan for å få långivere og investorer med på laget.

SKUFFET: – Det har vært et klimaskifte i kommunen rundt interessen for dette, og det får vi bare forholde oss til, sier en skuffet Nina K. Vøllestad, leder i Oppegård Idrettsråd..

– Ingen seriøs lånegiver kan gi et tilslag på et formål som ikke er tydelig beskrevet.
Det mener kommunen vi burde klart. De tror ikke helt på oss, sier Vøllestad.

– Vi er uenige med idretten og da ble resultatet det det ble. Vi tror dette er mye ryddigere, men vi vil sørge for å ha god dialog med dem, og forstår at idretten er skuffet sier Pettersen.

 

Powered by Labrador CMS