INGEN ERKJENNER STRAFFESKYLD: Alle de siktede motsetter seg fengsling, etter fensglingsmøtet i Follo Tingrett i dag.

Ingen av de siktede erkjenner straffskyld

Av de fire siktede som hadde fengslingsmøter ved Follo tingrett i dag, har ingen erkjent straffskyld. To av de totalt seks siktede er overført til barnevernet.

Publisert
 

Tirsdag kveld ble en kvinne på 18 år utsatt for vold på Flåtestad på Greverud. Hun ble påført store skader, blant annet stikkskader, og ble bragt til sykehus. Kvinnen er nå utenfor livsfare.

Seks personer ble pågrepet, og siktet for drapsforsøk og medvirkning til drapsforsøk, alle i nær familie med kvinnen. 

– I fengslingsmøter ved Follo tingrett i dag fra kl. 11.00 vil vi begjære fire ukers varetekt med to uker full isolasjon for fire av de siktede. Fengslingsmøte vil bli begjært holdt for lukkede dører.  De to øvrige siktede er overført til barnevernets omsorg, sa Rikke Hallberg i en pressemelding fra politiet tidligere i dag.

Etter fengslingsmøtene er det ingen av de fire som har erkjent straffskyld, opplyser politiet.

– Det er ingen av de siktede som erkjenner straffskyld og alle motsetter seg fengsling. Vi avventer at det kommer en fengslingskjennelse, så får vi ta det derfra, sier Hallgren.

– Har ikke vært med på noe drapsforsøk

Faren til kvinnen sier han ikke medvirket til dette på noen måte, forteller mannens forsvarer, Harald Jahren. 

FAREN NEKTER STRAFFESKYLD: Faren til kvinnen nekter å ha hatt noe med drapsforsøket å gjøre, ifølge mannens forsvarer, Harald Jahren..

– Det han sier er at han ikke har vært med på å begå noe drapsforsøk, og heller ikke vært med i noen planlegging til drapsforsøk eller medvirkning, sier Jahren.

Forsvareren sier mannen reelt sett ikke har noen formening om hva som har skjedd.

– Han tar det veldig tungt og han sliter psykisk.

Jahren sier han har snakket med mannen før fengslingsmøtet i dag, men at han ikke vet når videre avhør av mannen opptas. 

– jeg har ikke fått noen beskjed om når det blir videre avhør, sier Jahren. 

Powered by Labrador CMS