TEORI OM ÆRESDRAPSFORSØK:Politioverbetjent, Rikke Hallgren, sier de jobber med teorien om at voldshendelsen kan være æresrelatert.
TEORI OM ÆRESDRAPSFORSØK:Politioverbetjent, Rikke Hallgren, sier de jobber med teorien om at voldshendelsen kan være æresrelatert.

Politiet: – Jobber med teori om æresdrapsforsøk

Politiet jobber med teorien om at overfallet i Flåtestadveien kan dreie seg om et æresdrapsforsøk.

Publisert

Tirsdag kveld ble en kvinne på 18 år utsatt for vold på Flåtestad i Greverud. Hun ble påført store skader, blant annet stikkskader, og ble bragt til sykehus. Kvinnen er nå utenfor livsfare.

Seks personer ble pågrepet, og siktet for drapsforsøk og medvirkning til drapsforsøk. I løpet av dagen i går foretok politiet en rekke avhør, både av siktede, fornærmede og vitner, i tillegg til tekniske undersøkelser. Fire av de siktede varetektsfenglses.

Kvinnen skal ifølge politiet ikke hatt adresse på samme sted som familien. 

Forsøk på æresdrap

IKKE HJEMME: Kvinnen skal ikke hatt adresse i boligen i Flåtestadveien 10, hvor familien bor.
IKKE HJEMME: Kvinnen skal ikke hatt adresse i boligen i Flåtestadveien 10, hvor familien bor.

Politiet bekrefter nå at de jobber utifra en teori om at det kan dreie seg om et æresdrapsforsøk.

– Det er flere familiemedlemmer siktet i samme sak, og de har utenlandsk bakgrunn, da har vi muligheten åpen for at det kan være æresrelatert. Vi etterforsker i det sporet også, men det er tidlig og vi prøver å finne motivet, sier politioverbetjent Rikke Hallgren.

Les også: Forsøkt drept av familiemedlemmer

Politiet kan i tillegg bekrefte at det har blitt brukt stikkvåpen, men at de ikke vet hvilken type stikkvåpen som  har blitt brukt på kvinnen. 

Avhør av kvinnen

Politiet opplyser om at de har snakket med kvinnen og at hun er på bedringens vei.

– Hun er stabil og på bedringens vei, men hun har blitt påført skader og det tar tid å komme seg etter det og operasjon, sier Hallgren, som sier de venter med å avhøre kvinnen. 

–  Vi har hatt en innledende samtale med fornærmede og vi vil forsette avhør av henne, men det avhenger av hennes helsetilstand, når vi får gjort det. Det er noe vi vurderer fortløpende, vi er veldig interessert i hennes forklaring på saken, sier Hallgren.

Ønsker opplysninger

– Vi har avhørt ganske mange, både de siktede og vitner i saken. Det fortsetter vi med, sier Hallgren.

Hun påpeker at det er mange implisert og fortsatt uklarheter i hendelsesforløpet.

– For å få et tydeligere bilde av hva som har hendt ønsker vi bistand fra de som har vært på parkeringsplassen på området i Flåtestadveien 10, sier Halling.   

Nå blir de siktede fremstilt for fengsling, før det kommer en domslutning, og vil så bli overført til ulike fengsler, opplyser politiet. Alle de siktede sitter nå på Follo politistasjon. 

Powered by Labrador CMS