SKULPTUREN TIL 1,2 MILLIONER KRONER: Slik ser Hjerterom i dag, fire år etter at den ble åpnet i Generasjonsparken. Foto: Yana Stubberudlien

Hjerterom mot uviss skjebne

– Med vedtaket om å beholde Generasjonsparken vil vi se på hvordan denne delen av Kolbotn sentrum skal videreutvikles. Skulpturen og de andre elementene vil være en del av denne vurderingen, sier utbyggingskoordinator i Nordre Follo kommune, Wenche Aarvik.

Publisert Sist oppdatert

Oppegård Avis har nylig skrevet at skulpturen Hjerterom, som ble avduket med brask og bram i Generasjonsparken på Kolbotn i slutten av juni 2016, er nå i forfall og skriker etter vedlikehold.

Mange av de fargerike mosaikkflisene har enten falt av eller blitt hakket ut av noen. Prosjektleder Unni Beate Sekkesæter bekreftet ovenfor Oppegård Avis at flisene ikke var frostsikre, men hun påstår at hun ikke hadde visst om dette før det var for sent.

Les også: Hjerterom før og nå

– Avtalen om driften varer i ti år

SKRIKER ETTER VEDLIKEHOLD: Hovedbildet er fra sommeren 2016 og viser kunstnerne Vilde Vegem og Katrina Vrebalovich, som samarbeidet om skultpturen «Hjerterom» i Generasjonsparken. Innfelt ser du delen av skulpturen slik den ser ut i dag. Foto: Yana Stubberudlien

Wenche Aarvik, bekrefter at det ble inngått en partnerskapsavtale mellom tidligere Oppegård kommune og Mikrofinans Norge/Skaperstedet om bidrag til og vedlikehold av skulpturen "Hjerterom" i Generasjonsparken på Kolbotn.

Siden sommeren 2015 ble budsjettrammen for Hjerterom sprukket med en halv million kroner (økte fra opprinnelige 700.000 kroner til 1,2 millioner kroner).

– Skulpturen var Skaperstedets ansvar, inklusive finansieringen. Kommunens bidrag skulle være 200.000 kroner til etablering av selve kunstverket. Skaperstedet forpliktet seg til å ta ansvar for vedlikehold av kunstverket og videre sikring etter gjeldende forskrifter. Avtalen ble inngått i desember 2014 og har en varighet på ti år (2014-2024), sier utbyggingskoordinatoren i kommunen.

Ifølge prosjektleder i Skaperstedet og daglig leder for Mikrofinans Norge, Unni Beate Sekkesæter, ble Skaperstedet lagt ned tidlig i 2017.

– Vi gjorde så godt vi kunne, men kunstnerne brøt alle budsjettrammer for prosjektet, og det knakk meg og organisasjonen, forklarte Sekkesæter.

Siden sommeren 2015 ble budsjettrammen for Hjerterom sprukket med en halv million kroner (økte fra opprinnelige 700.000 kroner til 1,2 millioner kroner).

Har ikke avsatt driftsmidler

Utbyggingskoordinator i kommunen, Wenche Aarvik, sier at kommunen har driftet området rundt Hjerterom siden skulpturen ble åpnet for fire år siden, men har ikke avsatt driftsmidler for å vedlikeholde selve skulpturen, som følger av kontrakten.

– Med vedtaket om å beholde Generasjonsparken vil kommunen se på hvordan denne delen av Kolbotn sentrum skal videreutvikles. Skulpturen og de andre elementene vil være en del av denne vurderingen, sier Aaarvik.

Powered by Labrador CMS