NØYE PÅ BRØYTING: Einar har bratt innkjøring til garasjen i Gydas vei, men har aldri hatt noen problemer med fremkommeligheten.

Einar fikk hastverk med måkingen: – Snart kommer kona hjem fra trimmen

TÅRNÅSEN: Einar Heieren tar brøytingen som trim og en unnskyldning for å få seg litt frisk luft.

Publisert Sist oppdatert

Da Oppegård Avis var ute på en rundtur i gamle Oppegård mandag formiddag, var Einar Heieren en av få som var ute og brøytet oppkjørselen. 

– Jeg tar gjerne unna når det kommer en 3–4 cm, for jeg venter ikke til det kommer en halvmeter med snø nei, sier han til Oppegård Avis.

Det skulle imidlertid fort vise seg at det var minst én god grunn til at Heieren var ute  og svingte snøskuffa. 

– Snart kommer kona hjem fra trimmen, så jeg har ikke all verdens med tid på meg, gliste Heieren. 

Tar det som en trim selv

Einar Heieren og kona bor som en av de ytterste i Gydas vei på Tårnåsen og oppkjørselen til huset er bratt, men til tross for det, har han aldri hatt problemer i egen oppkjørsel. 

– Jeg har også varmekabler her, men de bruker jeg ikke når strømmen er dyr. Så lenge man har gode dekk og brøyter unna litt, så går det veldig fint, sier Heieren. 

Gratis trim er det jo også.

– Jeg ser på dette som en fin mulighet til å komme meg ut. Jeg tar det som en trim, sier han til Oppegård Avis. 

IKKE BRØYTET: Mange av stikkveiene i Gydas vei var ikke brøytet mandag formiddag

Tar grep på vinterføret

Husholdningen har to biler, men ingen firehjulstrekkere, og det har heller ikke vært savnet. Av og til må det gjøres noen tiltak når vinteren kommer. 

– Jeg har en BMW her og den er ganske lett i baken, så når vinteren kommer pleier jeg å legge noe tungt i bagasjerommet. Da får jeg bedre grep, sier han. 

Han sier de største utfordringene kommer når temperaturen er rundt 0 grader. 

– Steinen i oppkjørselen har ganske ru overflate som hjelper på, men det kan bli vanskelig forhold når temperaturen er rundt 0 grader slik som nå, sier han til Oppegård Avis. 

– Når det er ordentlig kaldt går det veldig fint, da blir det ikke så glatt. Når det er skikkelig glatt bruker jeg litt strøsingel, tipser Heieren. 

KOM HJEM: Og sannelig kom ikke kona hjem fra trimmen opp bakken også!
Powered by Labrador CMS