HJEMME MED POKALEN: Eiril Isachsen fikk pokal etter at seieren i NM ble sikret.
HJEMME MED POKALEN: Eiril Isachsen fikk pokal etter at seieren i NM ble sikret.

Norgesmesteren fra Kolbotn

Eiril (16) gikk helt til topps i klassen for 19-åringer. I klassen over tok hun og sandvolley-makker Maja sølv.

Publisert

Vel hjemme igjen i Ormerudveien på Kolbotn kan Eiril Isachsen (16) se tilbake på innholdsrike NM-dager i Oslo. Ungdomsmesterskapet i sandvolleyball ble arrangert av Eirils hjemmeklubb Koll IL.

I fjor flyttet hun til Ryfylke i Rogaland for å starte på ToppVolley Norge, talentklekkeriet som har fostret stjerner både i Norge og resten av Europa.

– Jeg har gått der i ett år. På volleyballlinja er vi 76 elever, og vi har 2-3 treninger om dagen. Kvaliteten er fantastisk bra, med noen av de beste trenerne, forteller Eiril.

Til topps

På utdanningen får man kombinert både innendørssporten og sandsporten av volleyball. Og det var i sandvolleyball Eiril og makker Maja Sofie Windelstad (17) virkelig bet fra seg forrige uke.

Saken fortsetter under bildet!

SMASH: Eiril fanget i action ved nettkanten. Nede til høyre følger makker Maja Sofie Windelstad med.
SMASH: Eiril fanget i action ved nettkanten. Nede til høyre følger makker Maja Sofie Windelstad med.


De to 16-åringene kom seg helt til finalen i klassen U19, men stoppet ikke der. Jentene gikk likegodt helt til topps i klassen. Deretter ventet klassen U21, altså spillerne vesentlig eldre enn 16- og 17-åringen. Her fikk jentene sølv.

– Veldig gøy. Maja og jeg er bestevenninner og kjenner hverandre veldig godt også utenom vollyeball. Vi er blitt et veldig godt team. Vi har mange mange år igjen, speiselt i U21-klassen. Derfor var de gode resultatene veldig uventet, sier Eiril.

Bor på internat

Nå er planen å fortsette på ToppVolley i Rogaland i to år til.

– Det beste med dette er at det også gir god tid til å få gå på skole. Jeg bor på internat, og vi har blitt en veldig sammensveiset gjeng.

Eiril nyter nå de siste dagene av ferien hjemme på Kolbotn, før hun setter kursen mot Rogaland og internatskolen igjen.

– Jeg reiser tilbake rundt 15. august. Da skal det være samling med EM-uttak. Før dette blir det Senior-NM, hvor vi håper å kvalifisere oss. Det blir spennende, sier Eiril Isachsen.