SLÅR TILBAKE: Sissel Falck-Jørgensen (t.v.) og Laila Vestergaard mener det er feil å kritisere Høyås bo- og rehabiliteringssenter for uverdig behandling. De to damene har bare gode erfaringer derfra som pårørende.

Uenig i Høyås-kritikken

Sissel og Laila kjenner seg ikke igjen i kritikken som har kommet mot institusjonen på Tårnåsen.

Publisert

For to uker sider publiserte Oppegård Avis et intervju med Jan Wessel Bjørlin (86), som gikk ut og slo alarm om uverdig behandling ved Høyås bo- og rehabiliteringssenter. Saken vakte stor debatt. Mange har kontaktet Oppegård Avis og er enig med Bjørlin, men det er også flere som mener det motsatte.

To av dem er Laila Vestergaard (79) og Sissel Falck-Jørgensen (79). Lailas ektemann bodde på Høyås i en kort periode fra 2017 frem til han døde året etter.

– Mannen min Bent var der mange ganger på korttidsopphold i 2017. Etter hvert fikk han fast plass frem til han døde året etterpå. Bent fikk veldig god behandling på Høyås og han trivdes godt, sier Laila Vestergaard.

Hun ble litt sjokkert da hun leste saken om uverdig behandling på Høyås.

STO FREM: Jan Wessel Bjørlin gikk hardt ut mot forholdene ved Høyås.

– Jeg var mye på Høyås da Bent bodde der. Han hadde det veldig bra. Selvsagt ble han glad da han var på besøk hjemme, men Bent trivdes godt på Høyås. Han fikk den pleien han trengte. Han lå aldri lenge og ventet da han ringte på, og han var med på flere gode aktiviteter, sier Laila Vestergaard.

Trives

Nabo Sissel Falck-Jørgensen er mye på Høyås ettersom hennes ektemann har bodd der i 2 1/2 år.

– Som påørerende for min mann Finn er jeg kjempefornøyd. Han blir godt oppfulgt. Finn har lenge vært uten språk, men både hans vink til de ansatte og smilene er et godt tegn på at han trives. Jeg føler også at de har veldig respekt for meg som pårørerende. Har jeg ønsker om alt fra påkledning til TV-programmer han bør se, ordner de opp i det på Høyås, sier Falck-Jørgensen.

De to damene ønsker å få frem at de ikke kjenner seg igjen i kritikken som ble fremsatt i saken for to uker siden.

– Ser du for eksempel på aktivitetsnivået, så var det kanskje litt lite i begynnelsen av januar. Det er også naturlig. For oss som ser på planene for mars, så skjer det noe hele tiden. De har en fantastisk aktivitetsleder på Høyås. Et unikum, mener Sissel Falck-Jørgensen.

Nesten daglig er hun bortom institusjonen på Tårnåsen.

– Tenk på Norge sammenlignet med andre land. Vi har et velferdsnivå uten like. Vi har bare gode ting å si om Høyås, sier de to damene.

Powered by Labrador CMS