SPENT: Kinosjef Lena Sunnby er spent på mottagelsen av filmen om 22. juli.
SPENT: Kinosjef Lena Sunnby er spent på mottagelsen av filmen om 22. juli.

– Jeg er fryktelig spent på filmen og mottagelsen

I helgen er det premiere på Erik Poppes 22. juli-film. Kinosjef Lena Sunnby i Kolben kino er spent.

Denne helgen er det premiere på Erik Poppes omdiskuterte film om de tragiske hendelsene som fant sted på Utøya den 22. juli. Dette er en film som mange ønsker velkommen, mens andre mener den ikke burde vært laget.

Kolben Kino setter opp filmen, og den første visningen er søndag den 11. mars klokken 18.30.

Spent

Kinosjef Lena Sunnby forteller at hun er spent foran visningen.

– Jeg har ikke sett filmen selv ennå. Jeg har mange tanker rundt denne filmen, men først og fremst tror jeg det er viktig å spre kunnskap om det som skjedde, og jeg er ganske sikker på at i Erik Poppes hender, blir dette en respektfull og verdig film, sier kinosjefen.

Les også: Knallår for lokalkinoen vår!

– Poppe laget tidligere en film om en annen alvorlig hendelse i norsk historie, nemlig filmen om NOKAS-ranet. Han har en bakgrunn som dokumentarfotograf, og jeg tror derfor at når noen først skal lage en film om denne tragedien, så er det flott at det er han. Det er også bra at det er det norske filmmiljøet som kommer ut, tar eierskap og lager den første filmen om hendelsene. Det kommer jo noen andre, utenlandskproduserte ting fremover om temaet, men jeg tror det er viktig at det kommer en norsk film først, sier hun.

NB! Saken fortsetter under bildet!

COVERET: Distributøren har vært forsiktig med markedsføringen av filmen. Her er coveret.
COVERET: Distributøren har vært forsiktig med markedsføringen av filmen. Her er coveret.

Tre forestlilinger

Kolben kino setter opp tre visninger i første omgang av filmen. Dersom interessen er stor, vil det komme flere visninger. 

– Jeg tror igjen at dette er en viktig film, og jeg er enig i regissørens tanker rundt viktigheten med å spre budskapet rundt dette. Jeg tror nok at de fleste som kommer for å se denne filmen, er forberedt på at dette kan bli tøft, men er man en sart sjel, bør man kanskje ha noen refleksjoner rundt å se filmen, sier Sunnby.

Les også: Knallår for lokalkinoen vår

For deg som lurer på trailer til filmen, så er ikke dette lagt ut.

– Nei, årsaken til dette er at distributøren har valgt å legge seg på en lavprofilert markedsføring av filmen av hensyn til de etterlatte. Så her må man vente til man kommer i kinosalen for å se, avslutter Sunnby.

PS! Bestill billetter til forestillingen her!

Powered by Labrador CMS