5 FINE PÅ GATA: Disse fem stoppet opp hos vår journalist, for å svare på spørsmål om tiden vi er inne i.

Fem på gata om privatøkonomi

Hvordan har renteøkninger, strøm-sjokk og gallopperende matpriser satt sitt preg på folk i Oppegård?

Publisert Sist oppdatert

Noen og enhver kan nok merke det på lommeboken at det ikke akkurat er fest i privatøkonomien for folk flest. Det er såkalt «dyrtid» nå, noe som gjerne betyr høyere utgifter for mange. 

– Hva gjør du annerledes, nå som ting koster mer?

Sverre Havnskog (67), Kolbotn:

– Vi er såpass heldige at utgiftene våre har ikke steget så fryktelig mye. Det er i hovedsak i matbudsjettet man merker at ting har blitt dyrt. Vi velger litt rimeligere alternativer enn vi har pleid tidligere, også har vi blitt flinkere på å bruke handlenett. Eller, kona mi har blitt det, jeg glemmer det litt for ofte. 

Søren Nielsen (48), Kolbotn: 

– Vi har blant annet kuttet ut litt abonnementer på strømmetjenester, som Disney Pluss. Bil nummer to har vi faktisk også kuttet ut, og det har egentlig fungert overraskende godt. Vi klarer oss med én bil. Det har også blitt litt mindre takeaway og litt mer bevisst matvarehandling.

Helene Skjemstad (71), Trollåsen: 

– Enn så lange har ikke jeg merket så alt for store forskjeller. Rentehevingene har ikke påvirket meg noe særlig og jeg har ikke gjort noen store endringer i hverdagen min. Der er jeg veldig heldig. Likevel er jeg litt mer obs når jeg handler, for det merkes at enkelte varer har steget kraftig i pris.

Nina Svendsen (62), Myrvoll: 

– Jeg følger med på salg i større grad enn jeg har gjort før. Jeg planlegger det jeg skal handle, og da kan man ofte få kjøpt varer til en billig penge. Jeg kommer nok til å benytte meg av Black Friday-tilbudene som dukker opp.

Aud Sevje (72), Greverud: 

– Jeg titter regelmessig i tilbudsdiskene i matbutikkene. Det synes jeg funker veldig bra. Her finner du utgående varer, som likevel er helt fine, og som koster mindre. Det er fint både med tanke på miljø og lommeboka. Ellers gjør jeg ikke så mye annerledes enn tidligere, men jeg er kanskje blitt flinkere på å unngå å kjøpe små, unødvendige ting, som er lett å raske med seg på handleturen.

Powered by Labrador CMS