GODT TRØKK: Follo Seniororkester leverte varene som alltid på sin førjulskonsert!

Førjulsgave til lokale korps - og fortryllende toner

Follo Seniororkesters førjulskonsert kom med musikalske og ikke-musikalske gaver.

Publisert

Julen i Oppegård, den starter først når Follo Seniororkester har spilt sin julekonsert i Kolben.

 Men orkesteret delte ut mer enn musikalske gleder mandag. De slo likegodt litt ekstra på stortromma, og i sitt jubileumsår ga Follo Seniororkester julegaver til fem korps i Oppegård.

–  Vi ønsker at de som starter opp sin blåsekarriere skal få til instrumenter og instruksjon, sa konferansieren.

Det er Tårnåsen skolekorps, Kolbotngarden, Kolbotn Pike- og guttemusikkorps, Sofiemyr skolekorps og Oppegård skolemusikkorps som får 4 tusen kroner hver.

– Vi er nødt til å sørge for at vi får arvtakere, sa konferansieren og fikk salen til å humre. Publikum var stort sett i samme aldersgruppe som sitt orkester.

PS! Saken fortsetter under bildet!

 

 

GODT TRØKK: Follo Seniororkester leverte varene som alltid på sin førjulskonsert!

Gave også til Frelsesarméen

Frelsesarmeen har også fått støtte ved tidligere julekonserter. 13.500 kroner av billettinntektene gikk til Frelsesarmeens Fyrlys i år.

– Vi gjør ganske mye forskjellig, men hovedhensikten er å hjelpe rusmisbrukerne, så nå er dere en del av dette, så tusen hjertelig takk skal dere ha, og ha en velsignet julehøytid alle sammen, sa armeens Marianne Nybø i sin takk til de 270 betalende tilhørerne.

Mandag holdt seniororkesteret konsert, på sin hjemmearena, for Follo seniororkester må vel være nærmest regnes som husorkester for Kolben. For orkesteret holder sine prøver på dagtid nettopp i Kolben.

Prøvene er fra kl 10 til 14 i Kolben kulturhus på Kolbotn. Siden orkesteret består av pensjonister, så kan de etter en bedre frokost og morgenkaffe, stille med oppvarmete instumenter når dirigenten hever taktstokken kl 10.00! Dette er ikke lett å få til i andre korps, hvor medlemmene først har en lang dag på jobben og så må ta familieforpliktelsene før de omsider kan dra ut for å spille.

PS! Saken fortsetter under videoen. Her kan du se glimt fra konserten!

Klikk play for å se video!

God bredde - flott konsert

Det var en god konsert som dirigent Kjell Olav Martinsen ledet med myndig hånd. Utvalget var bredt og ørevennlig for årstiden. Og strakte seg i tid fra Händels «Overture- fra The Royal Fireworks» i 1749 til Abba og Bjørn og Bennys Chess fra 80-tallet.Spesielt fortjener også nummeret «Sne» av den tidligere Kolbotn-mannen Frode Thingnæs nevnes, og med Dag Aukner som en solid solist.

De to solistene Ingvild Farestveit Hov, som har sunget med dette orkesteret flere ganger tidligere og 20 år gamle Nathalie Kulsrud leverte sine oppgaver med bravur. Jeg hørte noen i salen mene at dette minnet om den legendariske Kirsten Flagstad.

«Å minne om» er et vidt begrep, uansett var det en solid prestasjon.

Nathalie Kulsrud har av aldersmessige årsaker naturligvis ikke like mye erfaring. Men hvis hun selv ønsker det, så kan hun gi mye musikalsk glede tilbake til sine sambygdinger i årene som kommer.

Powered by Labrador CMS