LETT NERVØS: Prinsessen var litt preget av stundens alvor før start på Mastemyr.

Slik gikk det da Märtha Louise rygget på Kolbotn

I denne konkurransen var ikke prinsessen helt konge bak rattet. Se bildene.

Publisert

Tirsdag denne uken var det dags for konkurranse ved hovedkontoret til Ford på Mastemyr, og det med storfint besøk. Selveste prinsesse Märtha Louise troppet opp etter at hun og hennes makker Geir Kamsvåg hadde utfordret til ryggekonkurranse med hestehenger. Prinsesessen og Kamsvåg startet tidligere i år opp Youtube-kanalen Hest360, et nettsted hvor de sprer det glade budskap om hest.

– Vi skal dele alt om hest, fra A til Å. Jeg vet også at det er en som gruer seg litt til denne dagen. Forrige gang vi skulle filme rygging med hestehenger, gikk batteriene tomme i kamera før hun kom til mål, sier Kamsvåg med et lurt smil før prinsessen ankommer Mastemyr.

– Skal bli bedre

Duoen samarbeider blant andre med Ford, og denne formiddagen var det satt opp en løype av kjegler som deltagerne skulle manøvrere seg gjennom.

– Jeg tror ikke de andre deltagerne har så mye å frykte fra min side. Jeg er ganske dårlig på rygging med henger, men jeg skal bli bedre, sier prinsessen før hun satte bånn gass gjennom løype.

Det gikk lett forover. Verre ble det for henne da det skulle rygges tilbake. Etter 4:27 var prinsessen tilbake på startstreken.

– Dette gikk bedre enn forrige gang i hvert fall. Jeg blir stadig bedre, men har enda litt mer å gå på.

Ny duell

Konkurransen på Mastemyr var også startskuddet for hest360fordchallenge, en konkurranse hvor prinsessen utfordrer alle til å rygge med hestehenger på kortest mulig tid.

På Mastemyr ble Ford-sjefen Per Gunnar Berg utfordret, sammen med motorjournalist Benny Christensen og Anlegg og Transports Torbjørn Eriksen. Eriksen stakk av med bestetid på 1:18, men det var før Geir Kamsvåg satte seg bak rattet. Han hadde tydelig rygget mye med hestehenger, og suste tilbake gjennom løypa på 45 sekunder.

– Dette passet egentlig helt perfekt. Nå tok vi både topp og bunn på tabellen, sier Märtha Louise, som lover å ligge i hardtrening, og utfordret likegodt Ford-sjefen til ny duell til våren.

Powered by Labrador CMS