NISSEGJENGEN: Bak fra venstre: Elise Heggedal Branden, Espen Branden. Midtre rekke fra venstre: Malene Bekkhus, Max S. Fermin, Jenny Pettersen Roald, Emil Strand Eide, Nora Elida Selander Haugberg, Estelle Desirée Næverlid. Foran fra venstre: Vegard Strand Eide, Trine Flinder, Hanna Gawlas, Maria Gonsholt Kristensen og Elvira Brommeland

Familievennlig nissefest

Bli med nissebarna på en gøyal og musikalsk førjulsfeiring med julegrøt, sang, dans og musikk.

Publisert

Branden Teater og Mørck Underholdning ønsker alle mellom 3 og 99 år hjertelig velkommen til nissefest i både Kolben og på Rådhusteateret i Ski.

Teatersjef Espen Branden, som til vanlig er kulturhuskonsulent i Kolben, forteller at ideen om «Den store Nissefesten», oppsto for drøyt 15 år siden.

– Jeg pleide å jobbe som freelance skuespiller i kombinasjon med en stilling i en barnehage, og der skulle jeg lage et dramastykke før jul med de eldste barna i barnehagen. Dette var en tid hvor Bukkene Bruse var veldig populært blant de små, og der oppsto ideen om å gjøre om bukkene til små nissebarn, som skulle på låven å spise grøten sin, forteller Espen.

KREATIV DUO: Forestillingen «Den store Nissefesten» er skrevet av Espen Branden (t.v.) og regissert av Rolf Mørck.

Skrev under pandemien

Branden forklarer at han gikk med tanken om å utvikle forestillingen i flere år, før han under pandemien benyttet sjansen til å begynne skrivingen.

Nå, drøyt 15 år siden den første ideen ble tenkt, er han stolt av å endelig kunne vise fram det han har jobbet med i flere år.

SKUESPILLERE: Elise Heggedal Branden, Estelle Desirée Næverlid og Maria Gonsholt Kristensen spiller alle viktige roller i forestillingen.

Han har langt fra vært alene i utviklingsprosessen. Med seg på laget har han fått flere eminente bidragsytere.

Regissør Rolf Mørck forklarer at det har vært mye arbeid og mye planlegging, men at samarbeidet med nevnte Branden, den lokale teater-kapasiteten Marianne Mørk, alle skuespillerne og alle andre involverte har gjort hele prosessen mye enklere.

Sist, men ikke minst, er han strålende fornøyd med musikken, som er skrevet og komponert av den store jazzmusikeren Frode Thingnæs.

– Dette laget har vært helt fantastisk å jobbe med, og vi har også åtte barn, unge talenter, som er utrolig dyktige, så vi gleder oss masse til å vise fram det vi har jobbet med, forklarer Mørck.

– Vi håper flest mulig tar på seg nisselua og feirer julen sammen med oss i Rådhusteateret i Ski, og i Kolben, avslutter de.

Her spilles forestillingen:

Rådhusteateret i Ski:

Lørdag 3. desember kl: 15:00

Søndag 4. desember kl: 14:00

Kolben Kulturhus:

Tirsdag 20. desember kl: 16:00 og kl: 18:00

Powered by Labrador CMS