FIGURTEATERFORESTILLING

KOSEBAMSEDONASJON: Brageteatret har latt seg inspirere av den lille sjøormen Ruffen, og inviterer publikum til å bli med på kosebamsedonasjon.
KOSEBAMSEDONASJON: Brageteatret har latt seg inspirere av den lille sjøormen Ruffen, og inviterer publikum til å bli med på kosebamsedonasjon.

Snart kommer Ruffen til Kolben, med en kosebamsedonasjon

Fredag neste uke får Kolben besøk av Brageteatret med «Ruffen og den flyvende hollender». De har latt seg inspirere av den lille sjøormen, og inviterer nå publikum til å bli med på kosebamsedonasjon.

Publisert Sist oppdatert

Langt ute i havet ligger en mystisk øy. Den er bare synlig på tirsdager og fredager, og i et gammelt slott på denne øya bor den lille sjøormen Ruffen, og familien hans.

ÅRETS PRODUKSJON: Figurteaterforestillingen «Ruffen og den flyvende hollender», som er produsert av Brageteatret i 2021, er basert på Tor Åge Bringsværds fortelling om Ruffen.
ÅRETS PRODUKSJON: Figurteaterforestillingen «Ruffen og den flyvende hollender», som er produsert av Brageteatret i 2021, er basert på Tor Åge Bringsværds fortelling om Ruffen.

Onkel Ludvik forteller eventyr, og aller best liker Ruffen å høre om Den siste havn. Det er en by med trekkspillmusikk og roser, og det er hit alle sjømenn som blir borte på havet kommer. Her sitter de på brygga og spytter i sjøen, og alle er venner.

Slik starter den populære historien om Ruffen. Fredag neste uke kan du bli bedre kjent med den lille sjøormen når Brageteatret kommer til Kolben med en figurteaterforestilling «Ruffen og den flyvende hollender», basert på Tor Åge Bringsværds fortelling.

Forestillingen passer for både store og små, eller hvert fall for alle fra fem år, og skal spilles i Kolbens største sal klokken 18:00 fredag neste uke.

Forestillingen spilles også i Ski søndag 14. november.

Figurteaterforestilling

Brageteatret er regionteater for Buskerud i vårt fylkeskommune. De holder til på Union Scene i Drammen, men reiser på turne med forestillingene til resten av Viken.

Figurteaterforestillingen «Ruffen og den flyvende hollender» er produsert av dem i år. Her blir det spektakulære dukker, levende musikk og flyvende skip, lover de.

De har nemlig hentet inn duoen Kirjan Waage og Gwendolyn Warnock til å levendegjøre Tor Åge Bringsværd magiske univers på havet.

Waage og Warnock spiller til vanlig i det New York-baserte dukketeaterkompaniet Wakka Wakka. Kompaniet er kjent for overdådig og imponerende figurteater, og har mottatt en rekke priser og gode kritikker for sine forestillinger.

Transittmottak i Viken

I forestillingen kan du se at Ruffen bestemmer seg for å finne og kanskje også hjelpe hollenderen som er dømt til å seile helt alene, til evig tid, uten hvile. For at hollenderen skal føle seg mindre ensom gir Ruffen sin Pia-dukke til ham.

Brageteatret har latt seg inspirere av den lille sjøormen, og inviterer publikum til å bli med på kosebamsedonasjon, som vil foregå på selve forestillingsdagen i Kolben. Nå kan også du være med å hjelpe noen som trenger det.

– I forbindelse med forestillingen kan man donere kosebamser som skal gis videre til barn som kommer til transittmottak i Viken, sier formidler Emilie Marie Løddesøl i Brageteatret.

Derfor samler de inn kosebamser

"Hvert år kommer det familier og enslige barn som asylsøkere til Norge. Mange av dem har lite eller ingenting med seg. Menneskene som kommer til Norge blir tatt imot av et system, og de må igjennom mange ledd før de finner ut av om de får bli i landet eller ikke. Det kan oppleves både stressende og skummelt for barn å komme til et nytt land med et ukjent språk og mange regler", skriver Brageteatret i en pressemelding.

– En kosebamse kan fremkalle en følelse av ro, trygghet og trøst, forklarte psykolog Corrine Sweet til Huffington Post i 2012. Vi i Brageteatret ønsker også å gi barn en følelse av ro, trygghet og trøst. Med bamsedonasjon vil vårt publikum på lik måte med Ruffen hjelpe noen som trenger det mer, sier Løddesøl.

Hun sier at kosebamsene som doneres i løpet av Ruffen-turnéen vil gis til transittmottaket i Viken.

– På transittmottaket vil barn som kommer kunne velge seg en trygg bestevenn på sin videre reise, sier Løddesøl.


«Ruffen og den flyvende hollender»

  • Regi, kostymedesign og dukkedesign: Kirjan Waage
  • Regi, scenografi og dukkedesign: Gwendolyn Warnock
  • Dramaturg: Oda Radoor
  • Lysdesigner: Oscar Udbye
  • Skuespillere/dukkespillere: Siv Iren Misund, Oda Djuplasti, Kirjan Waage, Kristoffer Bakken Erichsen
  • Komponist/musiker/forteller: Nils Oortwijn
  • Illustrasjon: Thore Hansen

Powered by Labrador CMS