BØNDA I FRA NORD: Ketil Eik i spissen for fotballgutta som synger ut - i VM-sang for England. Bildet er tatt i fjellhallen på Greverud hvor herrene har spilt sammen i 25 år.

Gutta fra Kolbotn lagde fotballsang, nå blir den VM-låt for England

Etter 25 år i fjellhallen på Greverud er de tilårskomne «torsdagsgutta» endelig klar for VM i fotball. Med fotballsangen «England’s in my heart».

Ikke er de spesielt talentfulle i fotball, og gehøret er mildt sagt ikke absolutt. Men før helgen debuterte Ketil Eik, Jon Anders Teisberg, Bård Norheim og resten av torsdagsguttas fotballhymne på britisk radio. Mandag kom Norgesdebuten, på NRK P2s «Spillerom».

 

PÅ RIKSDEKKENDE RADIO: Denne uken var Ketil Eik (til venstre) og Bård Norheim i studio til musikkprogrammet «Spillerom» på NRK P2. Da programlederen lurte på «hvorfor England?», kom svaret kjapt: «Vår kjærlighet til fotballen er uløselig knyttet til kjærligheten til England!» Foto: Thomas N. Witsø-Bjølmer

Hør låta på Spotify mens du leser, se musikkvideo og les sangteksten lengre ned i artikkelen!

- Vi håper dette skal bli en skikkelig landeplage i England, og at sangen vil gjalle fra tribunene i Russland når England spiller, sier manager Geir Ivar Westen.

Hva i all verden? tenker du sikkert nå. La oss begynne på begynnelsen.

25 år i fjellhallen

Helt siden 1993 har den daværende guttegjengen spilt «løkkefotball» sammen i fjellhallen på Greverud hver torsdag.

BULKEGJENG: Det er langt mellom VM-lagene og gjengen som hver torsdag samles i fjellhallen for å spille fotball.

Mens fotballen er begrenset, er karene godt organisert. Gjengen fører statistikk over det meste som skjer på banen, og hvert halvår avholdes bankett på Tårnhuset med taler, høytidelig prisutdeling og så videre.

Derfor var det ikke mer enn på sin plass da noen foreslo å lage en hymne til 20-årsjubileumet i 2013. Flere av gutta har musikalsk bakgrunn, blant annet fra det legendariske Kolbotn-rockebandet «Sleazedog».

«ORIGINALEN»: Slik så coveret ut for jubileumslåta gutta spilte inn i anledning sitt eget 20. årsjubileum.

En låt ble skrevet og spilt inn, og til alt overmål ble det også laget en proff musikkvideo signert det kjente, norske produksjonsselskapet Nordic Media Lab som blant annet har produsert Madcon.

Der skulle det egentlig ha stoppet.

Toppet lag

Torsdagsgutt og manager Geir Ivar Westen forklarer:

VM-KLAR: Denne «plata» er klar for VM i Russland. Vi snakker selvfølgelig om torsdagsguttas «England's in my heart».

- Noen fikk ideen om at sangen med fordel kunne oversettes, og også gi et større fotballpublikum en musikalsk opptur. Vi skrev om teksten og kontaktet dyktige, engelske musikere og vokalister, og etter mange timer i studio var låten klar.

Westen og kompani har inngått avtale med det velrenommerte London-plateselskapet Wall of Sound, som har utgitt artister som Röyksopp, Grace Jones og Human League.

- For å nevne noen, gliser Westen.

HER ER VM-SANGEN: Se musikkvideo på Youtube

SYNG MED! Her er teksten til låta

HER ER «ORIGINALEN»: Guttas hymne til seg selv

SYNGER FOR NORGE OG ENGLAND: Mark Jones var stor i England på 80-tallet, i bandet Perfect Day. I årene siden har han skrevet og produsert musikk for andre, blant dem Basement Jaxx.

Gutta har smått utrolig også fått med seg 80-tallshelten fra Perfect Day, Mark Jones, på vokal. Backing vokalist? Den ikke ukjente produsenten, songwriteren og sangeren Aubrey Whitfield!

«Football's coming home»

- Ambisjonen er å gi fotballens hjemland en arvtaker til den klassiske, men 20 år gamle, «Football’s Coming Home», sier manageren uten blygsel.

Det jobbes aktivt med lansering i London for å få sangen ut til det britiske publikummet før VM som blåses i gang 14. juni. Ifølge Westen spilles «England’s in my heart» nå på ti radiokanaler i England.

FORSIDEGUTT: Vokalist på VM-låta, Mark Jones, nådde forsiden av magasinet «Just Seventeen» i 1988. Nå er han tilbake.

- Våre folk i London jobber også med å presentere låta på BBC, kanalen som sammen med ITV har VM-rettighetene, sier Westen.

Så gjenstår det å se om de glade fotballmusikerne fra fjellhallen kan sitte på La Paz, O’Learys eller i kjellerstua under VM og høre «England’s in my heart» direkte fra Russland.

PS! Det engelske fotballforbundet har valgt ikke å ha noen offisiell VM-hymne til dette VM. Men de har altså en uoffisiell...

HAVNER LÅTA PÅ DIN SPILLELISTE FØR VM? Her er lenken til «England's in my heart» på Spotify.

FORTSATT IKKE SETT MUSIKKVIDEOEN?
Her er'n!

Powered by Labrador CMS