STRAFFER SEG: Ingvild Isaksen i Kolbotn Kvinnefotball håper på mange deltagere i straffesparkturneringen 10. oktober.
STRAFFER SEG: Ingvild Isaksen i Kolbotn Kvinnefotball håper på mange deltagere i straffesparkturneringen 10. oktober.

Hvem er best på straffespark?

I oktober inviterer Kolbotn Fotball Kvinner til straffespark-turnering på Sofiemyr kunstgress.

Publisert

– Vi har hatt et ønske om å finne en Covid-19-vennlig erstatning til Nordre Follo Cup som vi arrangerte i fjor. I og med at regjeringen ikke har åpnet for kontaktspill for hele bredden måtte vi finne en konkurranse hvor vi kan overholde dette. Vi landet til slutt på å arrangere en straffespark-turnering, forteller markedsansvarlig i Kolbotn Fotball Kvinner, Ingvild Isaksen.

Mesterskapet finner sted på Sofiemyr Kunstgress, lørdag 10.oktober. Hvert lag stiller med fem straffeskyttere hvorav én velges ut som keeper. Alle skyter en straffe hver, og laget med flest scoringer vinner kampen.

Det spilles innledende runder i grupper, hvor alle lagene spiller minimum 6 kamper. Deretter gjennomføres sluttspill, og til slutt kan ett lag kalle seg Nordre Follos beste straffelag!

– Dette er et lavterskel-tilbud, hvor hvem som helst, gutter og jenter, over 16 år kan være med. Det er bare å samle vennegjengen og melde seg på, presiserer Isaksen.

Må tenke nytt

Det har vært et spesielt år for mange, også for fotballen. Det har blitt viet mye tid til å finne nye løsninger og aktiviteter for å få holdt hjulene i gang.

– Det er klart at situasjon vi befinner oss i har gitt oss noen utfordringer så langt i år. Det har vært mye usikkerhet, mange nye rutiner og regler, og flere som har sittet lenge og ventet på klarsignal til å kunne spille. Vi håper dette arrangementet kan være et fint og sosialt tiltak for alle i Nordre Follo som har savnet fotballen.

Smittevernsregler

Dagens situasjon legger noen føringer på hvordan arrangementet kan bli gjennomført.

– Det vil være et tak på antall lag, slik at vi ikke overstiger grensen på 200 mennesker på arrangementet. Banene deles opp, ballene vil bli vasket mellom hver runde og det tilrettelegges for minimum én meter avstand.

– Vi håper så klart å kunne gjennomføre samme arrangement i større skala ved en senere anledning, men dette vil være en veldig fin start, avslutter Isaksen.

Påmeldingen er åpen og finnes på Kolbotn Fotball Kvinner sine nettsider.

Powered by Labrador CMS