Brukt hall fra Nordstrand

RIVES: Idrettshallen på Nordstrand var i ferd med å bli revet da Oppegård Avis besøkte området i Oslo for noen uker siden. Nå kan denne hallen havne på Østre Greverud.
RIVES: Idrettshallen på Nordstrand var i ferd med å bli revet da Oppegård Avis besøkte området i Oslo for noen uker siden. Nå kan denne hallen havne på Østre Greverud.

Lover rask behandling av hall-saken

Kommunestyret i Oppegård har vedtatt at saken om en brukt, midlertidig idrettshall fra Nordstrand skal behandles raskt.

Publisert

Nylig brakte Oppegård Avis nyheten om at Oppegård Idrettslag har fått tilbud om å overta en brukt, midlertidig idrettshall fra Nordstrand, men at den foreslåtte plasseringen av hallen på Østre Greverud er innenfor markagrensen og krever dispensasjon fra Markalovens paragraf 5.

Dette innebærer at søknaden må få tilslutning fra Akershus fylkeskommune og Fylkesmannen i Oslo og Akershus før Oppegård kommune eventuelt kan behandle saken.

Les også: Brukt idrettshall? Ja, takk!

Vedtak om rask behandling

Mandag 10. desember ble saken behandlet i kommunestyret. Der ble det vedtatt at saken skulle behandles så raskt som mulig etter gitt tillatelse.

–  At det står "etter tillatelse" i vedtaket er kun fordi Fylkesmannen gir dispensasjon og dermed tillatelse. Kommunestyret kan ikke gi en slik dispensasjon så dette må følge vanlig saksgang. Det kan også være mulig at saken ikke trenger å sendes til Fylkesmannen, kommunen kan mulig tillate dette selv. Administrasjonen vil nå se på saken og kommer senere med en tilbakemelding, sier Merete Bellingmo (Ap).

Skal ligge på grusbanen 

– GODT INITIATIV: – Dette er et godt initiativ. Det er også flott at Oppegård Idrettslag selv skal finansiere prosjektet gjennom egenkapital og banklån, sier kommunestyrerepresentant Lin Groa Haugen (Ap).
– GODT INITIATIV: – Dette er et godt initiativ. Det er også flott at Oppegård Idrettslag selv skal finansiere prosjektet gjennom egenkapital og banklån, sier kommunestyrerepresentant Lin Groa Haugen (Ap).

– Vi i Arbeiderpartiet synes det er et flott initiativ av Oppegård Idrettslag å ville overta og kjøpe den midlertidige hall fra Nordstrand. Det er knapp hallkapasitet i kommunen, og i påvente av den nye hallen på Sofiemyr er dette en gylden mulighet for idretten i kommunen, sier kommunestyrerepresentant for Oppegård Arbeiderparti, Lin Groa Haugen (44).

 

Groa Haugen sier hallen fra Nordstrand er tenkt å ligge på grusbanen nord for Østre Greverud idrettshall. Hun påpeker at hallen ikke vil ødelegge marka på noen måte.

– Fotballgruppen kan også se om de kanskje kan bruke denne hallen istedenfor å leie et telt til 130.000 kroner under Bilia Cup, sier kommunestyrerepresentanten.

Les også: Klare til å spre tennisglede

– Idretten bør være i nærheten

Arbeiderpartiet håper Akershus fylkeskommune og Fylkesmannen i Oslo og Akershus kan gi dipensasjon fra Markaloven i denne saken.

– Denne saken berører så utrolig mange barn og unge i kommunen, og vi bidra til at enda flere kan få glede av idretten i sitt nærmiljø, sier Groa Haugen.

Selv har hun tre barn som driver med idretten. 44-åringen synes det er synd at mange barn blir nødt til å trene i Ski, på Ekeberg, Bislett og andre steder utenfor Oppegård kommune.

– Idretten bør være i nærheten, i hvert fall innenfor kommunegrensen, slår Ap-politikeren fast.

– Mange får glede av en ekstra hallflate

Groa Haugen sier at i Oppegård idrettslag er det rundt 1800 aktive medlemmer under 18 år, og alle disse vil i større eller mindre grad få glede av en hallflate til. 

– Oppegård Idrettslag bruker i dag rundt 300.000 kroner på leie av anlegg i andre kommuner, det er i hovedsak håndball- og fotball-gruppene som leier anlegg på Drømtorp og fotballbanen der. Friidretten leier på Ekeberg og Bislett, og turngruppen må leie andre anlegg sporadisk da hallene Oppegård ofte er opptatt til arrangementer i helgene da de har treningstid, sier hun.

Lokalpolitikeren påpeker også at leie av baner i andre kommuner betyr mye ekstra kjøring til og fra disse anleggene, noe som ikke er særlig miljøvennlig. 

Groa Haugen er også bekymret for at flere idretter ønsker å etablere seg i idrettslaget, men får ikke gjort det, da det ikke finnes ledig kapasitet i kommunen.

– Turngruppen har allerede ventelister, og både fotballen og håndballen har snart nådd grensen for å ta inn nye medlemmer, sier 44-åringen.

Les også: Grønt lys for ny kunstgressbane

Powered by Labrador CMS