SØLV ER GULL: Kolbotns 2011-jenter yppet seg skikkelig mot ett år eldre jenter i finalen mot Skeid. Det endte med et knepent tap.

Sikret sølv mot eldre jenter

Kolbotn jenter 2011 tok futsal-sølv i 2010-årsklassen.

Publisert Sist oppdatert

Først en liten innføring i futsal - for det er ikke «bare» innendørsfotball.

Futsal har sine røtter i Uruguay rundt 1930 og ble raskt populært i Sør-Amerika. Futsal er en egen idrettsgren som skiller seg fra fotball på en rekke områder, og enkelte av spillereglene skiller seg fra fotball. Futsal spilles med fire utespillere og én målvakt per lag. Banen er omtrent 20 × 40 meter, og målene er mindre enn standard fotballmål, med 3 × 2 meter. Futsal spilles også med en mindre og tyngre ball enn i vanlig fotball.

Så til det aller viktigste, altså Kolbotn-jentene.

J2011 valgte i vinter å melde på to lag i egen årsklasse, og ett i årsklassen over. 16 av jentene ønsket å spille mot eldre jenter, og har fått muligheten til å delta i serien mot eldre lag. Lørdag var det duket for seriefinale. Vinnerne av de to avdelingene, Kolbotn og Skeid, møttes for kåre en kretsmester i årsklassen.

PRESSET PÅ: Kolbotn spilte seg til flere gode muligheter i finale mot Skeid og hadde overtaket spillemessig.

Nervedrama

Finalen ble uhyre spennende hvor spillet bølget frem og tilbake. Skeid scoret det første målet allerede etter ett minutt. Kolbotn kom umiddelbart til hektene og presset Skeid bakover på banen. Etter tre minutter utlignet Emma Stefanska med et skudd fra skrått hold. 

Kolbotn-jentene dominerte i banespillet og spilte seg til flere sjanser med skudd i stenga og redninger av Skeids målvakt. Skeid-jentene fikk også til noen gode overganger, som kunne blitt farlige, men bakerst stod Leah Mamen meget godt i mål og hadde flere klasseredninger. 

Etter 12 minutter kunne ikke Kolbotn hindre Skeid å ta føringen. Kolbotn-jentene fortsatte å sette trykk på Skeid, og fikk lønn for strevet etter 22 minutter, gjennom scoring av Hanna Holsbøvåg. Kolbotn fortsatte å presse Skeid. Dessverre fikk Skeid til et vellykket angrep i siste spilleminutt og satte inn 3-2, og kampen ebbet dermed ut med seier til Skeid.

Trippeltriumf i Bambusa cup og seriesølv i årsklassen over har vist at Kolbotn J2011 mestrer futsal på meget god måte. Nå gleder denne flotte gjengen seg til utendørssesongen og nye spennende kamper.

DITT LAG PÅ OAVIS.NO?

Vil du ha små og store rapporter om ditt lag på Oavis.no? Vi i redaksjonen kan ikke være overalt, men vi vil gjerne vise frem lokal sport. 

Knips noen bilder og skriv noen ord til oss, og send det til tips@oavis.no. PS: Du trenger ikke skrive perfekt, for vi sørger alltid for den siste finishen!

Verdifull trening

Futsal kan være en verdifull idrett for unge fotballspillere og kan bidra til å utvikle de tekniske ferdighetene og kreativiteten som er viktige i fotball. Spillerne må være mer presise med berøringen og pasningene sine, og dette hjelper spillerne med å utvikle en mer nøyaktig og raffinert teknikk. Siden Futsal foregår på en mindre bane, gir det spillerne mindre tid og plass til å reagere. Dette bidrar til å forbedre hurtighet og reaksjonsevne, noe som er avgjørende ferdigheter i fotball. Den trange banen i futsal gir mange muligheter for en-mot-en-dueller og dribling. Dette hjelper spillerne med å utvikle ferdigheter i å bryte gjennom forsvarslinjer og skape målsjanser. I tillegg er futsal veldig gøy.

TETTE DUELLER: I futsal er det tette dueller over hele banen, hele tiden. Det utvikler gode ferdigheter man kan dra nytte av i vanlig fotball.

Store navn

Det er også verdt å merke seg at mange land, spesielt i Sør-Amerika og Sør-Europa, har en sterk futsal-tradisjon, og dette kan ha bidratt til å utvikle talenter som senere har blitt store fotballstjerner. Flere kjente fotballspillere har spilt futsal i oppveksten, og de har ofte nevnt hvordan dette har påvirket og forbedret deres fotballferdigheter.

Her er noen eksempler på fotballstjerner som har en bakgrunn i futsal:

* Lionel Messi, en av de mest kjente fotballspillerne i verden, har sagt at han spilte mye futsal som barn i Argentina. Hans evne til å drible, kontrollere ballen og hans hurtighet på banen kan tilskrives hans erfaring med futsal.

* Cristiano Ronaldo er en annen verdensstjerne som har uttrykt at hans tidlige erfaringer med futsal har hjulpet ham med å utvikle ballkontroll og tekniske ferdigheter.

* Neymar, brasiliansk fotballikon, har også en bakgrunn i futsal. Hans kreative driblinger og tekniske ferdigheter kan spores tilbake til hans tidlige dager med futsal i Brasil.

PS. Fra høsten 2024 setter NFF Oslo i gang med spillerutviklingstiltak i futsal. Norge har egne futsallandslag for menn og kvinner.

 

 

Powered by Labrador CMS