JENNY NOREM: Etter ti sesonger i Kolbotn-drakt er det over for Jenny Norem.

Legger opp etter nytt skademareritt

Jenny Norem har røket korsbåndet for tredje gang og bestemt seg for at nok er nok.

Publisert Sist oppdatert

Drøbak-jenta Jenny Norem kom til Kolbotn som 14-åring i 2013, og fikk Toppserie-debuten sin allerede i 2014. Nå er siste kamp spilt, og en epoke er over. Etter tre korsbåndoperasjoner og tre meniskoperasjoner er grensen for hva knærne tåler nådd. 

Det melder Kolbotn IL på sine nettsider. Her har de også laget en oppsummering av Norems ti år i klubben.

Den inneholder en gjennomgang av et ti år langt skademareritt av de sjeldne, med en rekke alvorlige skader, gjentatte opptreningsperioder, like mange comeback og knuste drømmer.

POFIL: Jenny Norem har vært i klubben i 10 år, men skader ødela mye.

Restart

Før denne sesongen var det store ønsket å prøve å «restarte» karrieren, med en sesong i 1. divisjon. Sesongoppkjøringen startet forsiktig, og hun ble gradvis introdusert til mer og mer spilletid. Motivasjonen til å gi fotballkarrieren et siste skikkelige forsøk var virkelig der, etter mange år med skademareritt.

Det holdt i fem seriekamper, før smertene i kneet kom tilbake for fullt. Under en treningsøkt i mai sa det stopp. I en helt udramatisk spilløkt sviktet kneet, og følelsen som hun hadde følt på flere ganger tidligere var tilbake.

MR undersøkelsen konstaterte en ny korsbåndskade, etter det som av ekspertene virket som flere gjentatte små rifter, som hadde oppstått over tid.

– Fryktelig trist

I samråd med klubbens medisinske apparat, og andre eksperter på slike kneskader, ble det besluttet at det eneste riktige for Jenny var å legge fotballskoene på hylla for godt. Operasjonen er allerede gjennomført på Idrettens Helsesenter.

– Jenny er en fantastisk jente, som virkelig har vært igjennom mye på tross av sin fortsatt unge alder! Hun har vært i klubben over lang tid, og er fortsatt en av de store kontinuitetsbærer i klubben. Det at hun nå må legge opp er fryktelig trist, først og fremst for Jenny, men også for laget. Nå skal hun først få den tiden hun trenger på å bearbeide dette, også vil vi ta imot henne med åpne armer, hvis hun ønsker. Hun har masse å bidra med, og vi vil gjøre at vi kan for å hjelpe henne i tiden fremover, skriver trenerteamet i en hilsen på klubbens nettsider.

 

Powered by Labrador CMS