I RØDT, HVITT OG BLÅTT: Liliana Melissa og Malin Josefine ble tatt ut i knallhard konkurranse med de beste spillerne på Østlandet.
I RØDT, HVITT OG BLÅTT: Liliana Melissa og Malin Josefine ble tatt ut i knallhard konkurranse med de beste spillerne på Østlandet.

Liliana og Malin på eksklusiv talentleir

Kolbotn-jentene kjemper om å bli fremtidens landslagsspillere.

 Liliana Melissa Taugbøl Malloul (14) og Malin Josefine Rugaas (14) fra Kolbotn har den siste uken knivet med jevnaldrende jenter i alderen 14-15 år, for å overbevise Norges Fotballforbund om at de er blant fremtidens landslagsspillere som kan bidra til at norske landslag kan kvalifisere seg til de store mesterskapene.

– Jeg synes det har vært veldig spennende og gøy å kunne delta på Equinor Talentleir. Det har gitt meg masse motivasjon til å fortsette å trene fotball videre, sier Malin Josefine Rugaas.

Equinor talentleir for jenter 2021

  • Talentleir for Norges mest lovende fotballspillere mellom 14 og 15 år. 
  • Ble arrangert fra 7. - 11. august på Urædds treningsfelt i Porsgrunn.   
  • Et samarbeid mellom Norges Fotballforbund og Equinor sitt talentprogram Morgendagens Helter hvor selskapet støtter talentutvikling innenfor idrett, kultur og realfag.  
  • Øverste nivå i Norges Fotballforbunds landslagsskole, som har som mål å drive systematisk talentutvikling for å danne Norges fremtidige landslag.  

Koronasituasjonen gjorde at det også i år var usikkert om talentleiren som er det øverste nivået av Equinor Landslagsskolen kunne gjennomføres. Men heldigvis fikk NFF på plass et strengt smittevernsregime som har gjort at de mest talentfulle fotballjentene i 2006 og 2007-årgangen har kunne møtes og trene sammen på Urædd sitt treningsanlegg i Porsgrunn.

 Det lille ekstra

Gjennom året har NFF en rekke tiltak for de spillerne som er gode nok til å være en del av Equinor Landslagsskole, og leiren i Porsgrunn er en viktig samling for å kunne utvikle spillerne som kan spille på J15-landslaget både i år og neste år.

 − Det er utrolig godt at pandemien ikke satte en stopper for jentenes talentleir. Vi har samarbeidet med NFF om utviklingen av unge fotballspillere i over ti år, og vi vet at samlinger som den i Porsgrunn gir talentfulle spillere muligheten til å måle krefter med likesinnede. Vi tror at Kolbotn-jentene som deltok på årets leir får motivasjon til å yte det lille ekstra for å utvikle seg videre som fotballspillere, sier Cathrine Instebø, sponsorsjef Equinor Morgendagens Helter. 

 Flagget på brystet

I alt deltok over 90 jenter i alderen 14 og 15 år på leiren. Til stede var J15-landslaget, et skyggelandslag bestående av talenter som kniver om å bli aktuelle for landslagsspill på J15, og to tropper med spillere fra J14. At det gror godt blant jentene i norsk fotball er utvilsomt og før pandemien bet de yngre landslagene godt fra seg i møter med andre nasjoner.

 − Det å kunne møtes og drive skikkelig treningsarbeid i en gruppe med mange gode spillere er noe av nøkkelen for å kunne utvikle talentet sitt videre. Leiren i år holdt et høyt nivå og vi hadde noen av landets ypperste trenere på plass for å kunne gi Liliana, Malin og de andre jentene den matchingen de fortjente. Forhåpentligvis vil vi se mange av disse spillerne på landslagene våre i årene fremover, sier Håkon Grøttland som er ansvarlig for spillerutvikling i NFF.  

 − Mine største forbilde er Ada Hegerberg og Caroline Graham Hansen, disse har inspirert meg mye.

Jeg håper på å komme så langt at jeg kan spille for landslaget og en storklubb, sier Liliana Melissa Taugbøl Malloul.

Viken-spillerne

Her er alle deltakerne fra Viken:

Liliana Melissa Taugbøl Malloul, Kolbotn

Malin Josefine Rugaas, Kolbotn

Ane Nordby Jørgensen, Stabæk

Carina Wik Alfredsen, Stabæk

Signe Amalie Strømsnæs, Stabæk

Tilde Anderson, Lillestrøm

Aurela Imaraj, Lillestrøm

Amanda Karlsen, Lillestrøm

Marisa Bjørgo, Lillestrøm

Luana Cotrau, Sørumsand

Mathilde Wenger, FUVO

Vilde Løland Magnussen, Tune

Linnea Moen Tvenge, Hyggen

Henny Thorallsson, Hyggen

Anne-Marit Kalstad Andresen, Gresvik

Julie Olea Skari-Hansen, Gresvik

Aurora Jakobsen, Holeværingen

Sara Rebaudo-Tingberg, Drøbak-Frogn

Emma Agnes Green, Ås

Powered by Labrador CMS