OPPEGÅRD IL: Denne gjengen fikk æren av å innvie Oppegårds nye kunstgress.

Seriestart på nytt kunstgress

Oppegård IL sitt a-lag spilte sin første seriekamp i går kveld 20:15 på det nye kunstgresset som er lagt på Østre Greverud. Kampen mot Brosundet ble tett og jevn.

Publisert Sist oppdatert

– Vi går alltid for seier, sa assistenttrener Karsten Nygård selvsikkert før kampstart.

Denne selvtilliten og roen Nygård hadde før kampen så ikke ut til å smitte over på de elleve på banen. Etter kun to minutter spilt måtte Oppegårds målvakt Patrick Lund hente ballen ut av nettet. 0-1 til gjestene fra Brosundet. Navnet er for øvrig hentet fra Ålesund, og laget består stort sett av utflyttede sunnmøringer.

Det var derfor kanskje å forvente at de skulle være gjerrige bak...

Videre i store deler av omgangen ble Oppegård trykket godt tilbake og Brosundet kom til flere store muligheter.

Gode Gut

Utover i omgangen kom Oppegård mer inn i kampen. Unge Emil Gut og Torjus Westhagen-Fladset gjorde en god innsats i kampen om en utligning. Og etter 38 minutter spilt fikk de endelig valør for deres innsats. Emil Gut jaget Brosundets midtstopper og i en skulder mot skulder situasjon, vant han ballen nær bortelagets dødlinje og inne i 16-meteren. Keeperen stormet mot Gut før han kontrollert la ballen over, og rundt målvakten. Stillingen var 1-1, i noen få sekunder. For da lød et hyl fra dommerens fløyte, han sto i midtsirkelen og kunne, i følge han selv, helt klart se at Gut ikke holdt seg innenfor fotballens reglement.

– Det var aldri i verden frispark, hvordan kunne i det hele tatt dommeren se det fra sin posisjon, sa en tydelig frustrert Emil Gut etter kampen.

Fikk straffe

Rett før pause derimot kommer Oppegårds høyreback Joakim Helgesen til en innleggsposisjon på høyre kortside av 16-meteren. Ballen slås inn og treffer Brosundets venstre back i magen. Nok en gang fra midtbanesirkelen, mente dommeren at dette var innom backens hånd. Dermed trappet Jonas Heggestad opp for å kvitere for Oppegård fra elleve meter. Straffen derimot var av den dårlige sorten, kun litt til høyre for midten av målet reddet keeperen ballen og det var pause på Oppegård kunstgress.

Etter at Brosundet var banens beste lag i første omgang, hadde fløyta en annen lyd i den andre. Kolbotn tok tidlig styringen og presset de oransje fra Ålesund. Et par bytter gjorde forskjellen. Nok en gang gjorde Gut en god innsats med blant annet et frispark som verken var noe han burde skamme seg over, eller som ble utslagsgivende. Eirik Harneshaug ble byttet inn på høyreback og var et friskt pust.

Den viktigste å trekke frem er likevel 17-åringen Erlend Sævareid som kom inn og styrte midtbanen. Han stod bak både gode gjenvinninger og gode pasninger. Her har Oppegård en spennende spiller.

Fikk valuta

Om det var gode bytter eller at laget bare hevet seg kollektivt er vanskelig å si, men til slutt, i det 78. minutt, kom utligningen for Oppegård. Dawit Sham Ghebremariam hamret inn utligningen på egen retur.

Midt på treet er egentlig en god beskrivelse av Oppegårds første kamp for sesongen. Det er tydelig at det er en spillergruppe som kanskje ikke helt kjenner hver andre enda, og kommunikasjonen mellom spillerne kommer nok med tiden. Det er også kult at de lar unge spillere få sjansen i en mer fysisk liga enn de ville spilt i til vanlig. Banens beste står mellom to spillere som utmerket seg godt, Emil Gut for hederlig innsats i begge omganger og Erlend Sævereid for sitt kampendrende innhopp.