SEIER: Kolbotn-jentene jubler for seier i Football Cup Barcelona som ble arrangert siste helgen i oktober.
SEIER: Kolbotn-jentene jubler for seier i Football Cup Barcelona som ble arrangert siste helgen i oktober.

Gull til Kolbotn-jenter i Barcelona

SALOU: I helgen gikk Kolbotn U15-jentene til topps i en internasjonal fotballcup i Spania.

Publisert Sist oppdatert

Football Cup Barcelona ble arrangert på et praktanlegg i byen Salou, en times tid sør for Barcelona. For Kolbotn-jentene var dette både en cup der de fikk møte god internasjonal motstand, samtidig som det var en hyggelig tur sammen etter en lang og god sesong.

Hovedtrener for laget er normalt Tresor Egholm, men han kunne ikke reise ettersom han tok over Kolbotn-damenes A-lag midlertidig. A-laget møtte Arna Bjørnar (seier 3-1) samtidig som U15-laget hans var i Spania. Men det gikk bra uten hovedtreneren på plass, for Kolbotn vant 3-1 over det svenske topplaget IF Brommapojkarna (regnes som Sveriges nest beste lag, etter Boo) fra Stockholm i finalen.

Drømmestart

I finalen fikk Kolbotn en drømmestart med scoring allerede etter tre minutter etter corner. Finalen var en skikkelig tøff batalje, med masse dueller og to straffespark, men Kolbotn dro det hele i land med ytterligere to scoringer av Sina Marie Frogner.

- I finalen og i flere av gruppekampene hadde vi en utrolig intensitet i spillet vårt. Jentene var flinke til å balansere mellom å være ballbesittende og gjennombruddshissighet, sier Christian Horn som tok hovedtreneransvaret på denne turneringen sammen med Lars Rugaas.

Best av alle

Nevnte Frogner fikk fingeren ut av ledd allerede i den første kampen. Hun dro til sykehuset, fikk fingeren på plass igjen og var klar til neste kamp igjen! Frogner scoret totalt fem mål i turneringen, nest mest av samtlige spillere og hun ble også kåret til turneringens beste spiller. Det skal koste å spille internasjonal fotball. Kolbotn vant også kåringen for turneringens beste keeper ved Ronja Corbatta-Thyness. Hun spiller normalt for Brumunddal, men ble med Kolbotn på tur ettersom Kolbotn-keeper Julie Westen sliter med en skade i hånda.

TURNERINGENS BESTE: Ronja Corbatta-Thyness (t.v.) og Sina Marie Frogner ble kåret til turneringens beste keeper og beste spiller.
TURNERINGENS BESTE: Ronja Corbatta-Thyness (t.v.) og Sina Marie Frogner ble kåret til turneringens beste keeper og beste spiller.

Fantastisk tropp

I semifinalen vant Kolbotn 3-0 over spanske CF Pardinyes, mens gruppekampene gikk som følger: 4-0 over finske Honka, 4-1 over Älvsjö og 2-0 over Djurgården, de to sistnevnte lagene er begge fra Sverige.

- Vi reiste med en fantastisk tropp på 21 spillere, hvor tre dessverre er ute med skader. Vi brukte hele troppen i alle kampene, og jentene startet og kom inn om hverandre kamp for kamp. Jeg mener dette er styrken til Kolbotn, at vi har så stor, bred og god tropp. Vi kan starte med hvem som helst, sier Horn.

Nå er sesongen nesten ferdig for Kolbotn U15-jentene. Kun finale i OBOS-cup mot KFUM først kommende lørdag gjenstår. Kolbotn U15 er et lag på tvers av flere årsklasser, og har spillere fra 13 til 15 år på laget.

FANSEN: Det var godt med foreldre på plass i Spania for å nyte sol og god fotball.
FANSEN: Det var godt med foreldre på plass i Spania for å nyte sol og god fotball.
Powered by Labrador CMS