SLIK SER DET UT: Rester av brukt fyrverkeri lå strødd ved parkeringsplassen til Østre Greverud idrettsanlegg mandag formiddag.

Slik så det ut etter nyttårsfeiringen

Christopher Nilsen Anker (37) fra Sofiemyr er en av de mange som er opprørt etter å ha funnet mye søppel i nærområdet etter nyttårsfeiringen.

Publisert Sist oppdatert

Bildene som 37-åringen fra Sofiemyr har sendt oss, viser hvordan det populære skogsområdet ved Utsiktsveien på Sofiemyr så ut rundt klokken 13:00 mandag ettermiddag.

– Jeg synes det er utrolig stygt og dårlig å bare kaste fra seg slikt i skogen. Dette er et populært skogsområde med et flott utsikt som mange voksne og barn nyter, og det er også et boområde for flere dyrearter. Vi ser alt fra grevlinger til rådyr her. Det er synd at folk ikke gidder å rydde etter seg, sier Christopher Nilsen Anker opprørt.

Blant søppelet, som markerte seg godt i den hvite snøen, lå det alt fra brukt fyrverkeri, tomme brusflasker, matrester og emballasje etter grilling samt tomme vedsekker og brukt papir. Det var også en rulle med knotteplast (drenerende grunnmursplate), som trolig ble brukt som sitteunderlag, ifølge Nilsen Anker.

DET AKTUELLE OMRÅDET: Det gule feltet vier det aktuelle området i skogen på Sofiemyr.
ETTERLATENSKAPER ETTER FESTEN: Blant søppelet lå det alt fra brukt fyrverkeri, tomme brusflasker, matrester og emballasje etter grilling samt tomme vedsekker og brukt papir. Det var også en rulle med knotteplast.

Østre Greverud og Flåtestad

Årlig ligger det igjen store mengder søppel etter oppskyting av privat fyrverkeri. Ofte skytes fyrverkeri opp ute i etablerte boligfelt og ved større, åpne plasser samt fotballbaner.

Bildene i denne saken viser hvordan området på Østre Greverud og ved Flåtestad kunstgress så ut etter nyttårsfeiringen.

Kunstgresset på Flåtestad fikk flere brennmerker etter fyrverkerioppskytingen og det var mye søppel der dagen etter den store dagen, ifølge Peter Nordlund.

– Det var to gutter på ni år, Edvard og Oscar, som gjorde meg oppmerksom på dette. De ryddet også hele banen for søppel, sier han.

– Helt hodeløst

Skadene bekreftes av daglig leder i Oppegård IL, Hege Frøyna.

– Det stemmer dessverre at det er svimerker i kunstgresset på Flåtestad, begynner Frøyna.

Delene som er svidd må sannsynligvis skjæres ut og erstattes. På spørsmål om hva hun synes om å fyre opp fyrverkeri på en kunstgressbane, kommer svaret raskt.

– Helt hodeløst. Når det gjelder søppelet på Østre Greverud stammer også dette sannsynligvis fra privatpersoner, for vi hadde ikke noe arrangement der. Men sannsynligvis er det vi som må rydde opp likevel, sier Frøyna.

BRENNMERKER I KUNSTGRESSET: Kunstgresset på Flåtestad ble ødelagt på flere steder etter nyttårsfeiringen.
BLE IKKE RYDDET OPP: Det var også myr søppel etter fyrverkeri på Flåtestad.
BRENNMERKER I KUNSTGRESSET: Kunstgresset på Flåtestad ble ødelagt på flere steder etter nyttårsfeiringen.

Slik sorteres det riktig

Follo Ren IKS minner om at fyrverkeri som er avfyrt, skal sorteres som restavfall. Pass på at det er forsvarlig slukket før du kaster det i restavfallsbeholderen.

Ubrukt fyrverkeri må ikke kastes i restavfallsbeholderen. Ubrukt fyrverkeri som kastes i restavfallet utgjør en risiko for både renovatørene og avfallsanleggene. Feilsortert fyrverkeri kan i verstefall føre til brann eller personskader.

– Dette skal heller ikke leveres til gjenvinningsstasjonen. Sitter du igjen med ubrukt fyrverkeri, skal dette leveres tilbake til butikken eller forhandleren. Alle forhandlere av fyrverkeri er pliktig til å ta imot ubrukt fyrverkeri, skriver Follo Ren på sin hjemmeside.

Powered by Labrador CMS