DIGGER STAFETT: Natalie Loftesnes-Aas og Leanna Bjørnslettvoll (begge 11), koser seg på tidenes første «Friidrettsskole» i regi av Oppegård Idrettslag. Jentene liker best stafett.

Moro med friidrett

Da OL i Tokyo pakket sammen, startet et nytt, norsk friidrettseventyr på Sofiemyr stadion.

Publisert Sist oppdatert

Vel å merke ble det ikke delt ut medaljer på «Friidrettsskolen» til Oppegård Idrettslag, men prestasjonene var det ikke noe å si på.

61 (fulltegnet) ivrige barn mellom 6 og 12 år fikk denne uken prøve stafett, høyde, lengde, stav og selvfølgelig hekk som trolig aldri har vært som populært i Norge som nå.

HEKK ER «IN»: Ikke overraskende var det mange som ville løpe 400 meter hekk på Sofiemyr stadion.

Karsten Warholms utrolige gullmedaljeløp har satt spor også på Sofiemyr der de unge gjerne flokket seg i svingen hvor det var satt opp hinder.

– Stafett!

Men også andre øvelser fikk fart på de unge friidrettsutøverne:

– Stafett er det kuleste, for da kan vi løpe sammen! konkluderte Natalie Loftesnes-Aas og Leanna Bjørnslettvoll (begge 11).

De er enige om at friidrett er gøy, og minst én av dem er sikker på å bli med videre etter «Friidrettsskolen» denne uken.

Første gang

Oppegård Idrettslag (OI) har i dag ca. 70 aktive friidrettsutøvere. Det er første gang laget arrangerer «Friidrettsskolen», i samarbeid med forbundet.

– Det er et veldig bra opplegg med sponset mat til barna og sponset lønn til instruktørene, sier daglig leder Hege Frøyna.

Hun forteller at «OL-effekten» muligens bidro til at «Friidrettsskolen» ble fulltegnet veldig raskt. Nå håper hun å se flere av barna når den ordinære friidrettstreningen begynner på Sofiemyr stadion mandag.

FØLG MED NÅ: Instruktør Mathias Vangsnes viser barna hvordan de skal gå frem i stavsprang.

100 sommerjobber!

OI har i sommer også hatt «skole-/camp-opplegg» med både fotball og håndball. Flere barn har vært med, og kanskje enda bedre; over 100 ungdommer har hatt sommerjobb som instruktør hos OI denne sommeren!

Powered by Labrador CMS