STERKT LEVERT: Kristine Meinert Rød (med startnummer 71) ble fire og fem på de to lengste løpene under senior NM.
STERKT LEVERT: Kristine Meinert Rød (med startnummer 71) ble fire og fem på de to lengste løpene under senior NM.

Gjennombrudd i NM – klar for nordisk?

STJØRDAL: Kristine Meinert Rød (21) fra Tårnåsen fikk sitt store gjennombrudd i mesterskapssammenheng da hun ble nummer fire og fem på helgens hoved-NM i Stjørdal.

Publisert

Oppegård-jenta var beste U-23 løper på begge de lange distansene i sin første sesong som baneløper.

– Dette var veldig stas. Jeg hadde i forkant ikke ventet meg så gode plasseringer, sier Kristine.

Håper på uttak

Andre helgen i juli er det nordisk juniormesterskap i Malmø. Kristine var beste norske U-23 løper i begge sine løp. I Sverige er det egne U-20 og U-23 klasser.

– Jeg har ikke hørt noe, men de sier at laget til nordisk blir klart i løpet av en uke, sier Kristine som ikke helt vet om hun tror at det kan bli plass i den norske troppen.

– Kriteriene for uttak er litt uklare. Men jeg regner med at jeg er i diskusjonen, sier hun.

Ny pers

Kristine liker å løpe langt. Veldig langt.

– Jeg vet faktisk ikke hva som er den lengste distansen i nordisk. I junior NM er det 3000 meter, forteller hun.

Hun takler åpenbart lengre distanser også og på fredag perset Kristine seg med tre sekunder da hun ble nummer fem på 5000 meter med 16.31,40.

– Det ble pers med tre sekunder. For meg var det bra. Varmen her i Stjørdal gjorde det vanskelig å sette personlige rekorder for oss som liker å løpe langt, forteller hun.

På 10 000 meter løp hun inn til fjerdeplass. 16.41 var riktignok 14 sekunder over pers, men som hun sier:

– Under normale forhold hadde jeg perset klart her. Det var et veldig bra løp i sterk varme, understreker hun.

GJENNOMBRUDD: Kristine Meinert Rød er i ferd med å gjennomføre sin første ordentlige sesong på bane. Foreløpig går det strålende.
GJENNOMBRUDD: Kristine Meinert Rød er i ferd med å gjennomføre sin første ordentlige sesong på bane. Foreløpig går det strålende.

Ny på bane

Dette er første sesongen Kristine løper på bane. Hun har tidligere bred erfaring med kondisjonsidrett. I sine yngre dager svømte Kristine for Kolbotn. Her har hun deltatt både på senior og junior NM.

– Derfor er ikke det nytt at jeg hverken løper eller trener hardt. Jeg har tydelig bedre anlegg for kondisjonsidretter, sier hun.

Kristine liker best 5 og 10 000 meter. Øvelser som det ikke konkurreres så ofte i. Det betyr at det ikke blir så mange løp på en sesong.

På folkehøyskole

I fjor gikk Oppegård-jenta på folkehøyskole i Sandane.

– Det var da jeg virkelig fikk interessen for friidrett. Jeg har alltid trent mye, og jeg har alltid hatt interesse for kondisjonsidretter. I yngre dager gikk jeg også langrenn, påpeker hun.

Ved skolestart begynte Kristine på NTNUI i Trondheim. Der studerer bevegelsesvitenskap innen helse og idrett ved høyskolen i Trondheim.

– Her er jeg kommet i kontakt med et veldig bra langdistansemiljø. Team Trøndelag består av utøvere fra en rekke klubber fra hele landet, sier Kristine, som vil fortsette å løpe for Oppegård.

NB: Oppegård-damene med Kristine og Hedda Høntorp (17) på laget ble nummer fem på stafetten under terreng NM i vår. Individuelt ble Kristine her nummer 11 i sin mesterskapsdebut.

Powered by Labrador CMS