GI OPPMERKSOMHET OG OMTANKE: – Alle kan være med å lyse opp årets mørkeste dag ved å vise oppmerksomhet og omtanke for menneskene rundt oss, sier leder Dag Johnsrud i Oppegård Røde Kors.

Skal markere årets mørkeste dag

Kulturministeren kommer til Greverud sykehjem når Oppegård Røde kors skal markere årets mørkeste dag.

Publisert

Hvert år pleier Oppegård Røde Kors å markere årets mørkeste dag, som er tirsdag 21. desember, med «åpent hus» i Røde Kors-huset i Holteveien 2 på Kolbotn.

I fjor gjorde de en vri på dette arrangementet ved å holde det utendørs av hensyn til smitterisikoen. Da fyrte de opp bålpannene, og serverte gløgg og pepperkaker krydret med en uformell prat.

Når samfunnet i snart to år har vært preget av covid-19-utbruddet og de strenge tiltakene, har mange følt på ensomhet og isolasjon.

– For noen er alle dager like mørke. Vi ønsker å bruke denne dagen til å rette oppmerksomheten mot ensomhet og de av oss som har det tungt, sier leder Dag Johnsrud i Oppegård Røde Kors.

Han sier at årets arrangement blir noe tilsvarende som i fjor, men trolig med noe mer fokus på å presentere kort alle aktiviteter i regi av de lokale frivillige. Disse skal presenteres på storskjerm inne i Røde Kors-huset.

Besøk av kulturministeren

Johnsrud sier at i løpet av de siste årene har Oppegård Røde Kors fått mye positiv oppmerksomhet internt i Røde Kors-organisasjonen, med bakgrunn i høyt aktivitetsnivå og de forskjellige aktivitetene de har gjennomført.

− I år har Norges Røde Kors med president Thor Inge Sveinsvoll valgt å komme til oss på årets mørkeste dag for å sette fokus på vår lokalforening. Vi får også besøk av vår nye kulturminister, Anette Trettebergstuen, og vi håper også ordfører Hanne Opdan vil komme på besøk, sier han.

Starter på Greverud

Opprinnelig planla Oppegård Røde Kors å vise frem en av de mest populære aktivitetene, med de lokale frivillige som serverer hjemmelaget middag på Greverud sykehjem, men med dagens smittesituasjon og smittevernregler måtte dette utgå.

− I stedet prøver vi nå å sette opp en avtale med en besøksvenn med hund og en besøksvert på Greverud sykehjem, sier Johnsrud.

Han sier a arrangementet med «åpent hus» den 21. desember er planlagt med oppstart klokken 16:00 ved Greverud sykehjem, og det vil vare frem til klokken 20:00.

Powered by Labrador CMS