TOK GÅ-LAPPEN: Agnes (8) og Jenny (7) lærte om trafikkreglene og bestod til å få Gå-lappen.

Tok gå-lappen

Sofiemyr skole tar trafikkreglene på alvor. Tirsdag var det 2. trinn som gikk opp til prøve.

Publisert

Dersom du var ute og kjørte rundt Sofiemyr stadion Tirsdag 14. juni, la du kanskje merke til mange elever og voksne langs veien med gul signaldrakt.

Denne dagen lærte nemlig 2. trinn på Sofiemyr skole om trafikkreglene, slik at de unge innbyggerne kunne gå opp til Gå-lappen.

PASSER PÅ: Kontaktlærer Ellen Sponheim er en av mange voksne som passer på at barna lærer seg trafikkreglene når de skal ta Gå-lappen.

Lærer om trafikkreglene

– Meningen er at barna skal lære seg trafikkreglene. Hvordan man går og oppfører seg i trafikken, forteller Ellen Sponheim, kontaktlærer ved Sofiemyr skole.

Dagen har blitt en tradisjon, og 2. klassingene går opp til prøve under veiledning fra de voksne, og fadderne sine på 6. trinn.

Barna går to og to sammen, med oppstart på skolen. Deretter tar de en rundtur over Sønsterudveien før de går over brua ved stadion og tilbake igjen. Underveis møter de på noen spørsmål som må besvares, før de får tillatelse til å gå over veien.

Etter endt dag har barna bestått prøven og mottar Gå- lappen som ser ut som et førerkort, og hver sin is, sier Sponheim.

Powered by Labrador CMS