BENVENUTO: Vebjørn K. Aarflot og Stine Langerud Høgset har pyntet huset i italienske farger og kjøpt inn dorade-fisk og pastamel. Neste uke er det italienske dager på Gamle Tårnhuset.

«La vecchia casa a torre»

Denne uken er det klart for italienske dager på Tårnhuset.

Da Tårnhuset-gjengen var på studietur til Piemonte i vår, ble de så inspirert at de tok med seg det italienske kjøkken «hjem». I hvert fall for en uke. Og den uken begynner tirsdag!

Da kan gjestene på «La vecchia casa a torre» fråtse i italienske klassikere som bolito misto, vitello tonnato og tartufo di bianco.

La vecchia-hvafforno sier du? «La vecchia casa a torre». Det er det gamle tårnhuset på italiensk. Og denne uken blir det altså kun italiensk til middag på Kolbotn-restauranten.

Hele gjengen på tur

Piemonte

Region i Nord-Italia som grenser til både Middelhavet og Frankrike.
 
Det var hit Tårhuset-gjengen dro på inspirasjonstur i vår.
 
Gastronomisk regnes Piemonte som et av Italias beste matdistrikter. Mest kjent er kasnkje den innkokte kjøttgryta bolito misto.
 
Piemonte er også et av Italias mest berømte områder for vindyrking. Barolo- og Barbaresco-vin kommer herfra.

– Vi besøkte en rekke bra og spennende steder på inspirasjonsturen i Nord-Italia: Vin-bønder, øl-bryggere og matprodusenter. I tillegg var vi på alt fra enkle, rustikke restauranter til stjerne-etablissementer, forteller daglig leder Vebjørn Aarflot på Gamle Tårnhuset.

Tårnhuset-gjengen i Italia telte 16 kokker og servitører, og etter hjemkomsten har de naturligvis fortalt om opplevelse til gjester som vil høre.

LÆRER OM VIN: Tårnhuset-gjengen på 16 kokker og servitører får en leksjon i italiensk drikke under studieturen i Piemonte.

– Etter hvert var det mange gjester som spurte «når får vi smake?». Nå er de blitt hørt! smiler Aarflot og kjøkkensjef Stine Langerud Høgset.

Sistnevnte har satt sammen en meny med de nevnte klassikerne, samt gresskar-gnocci, havabbor og villsivinfrikasse. Og selvfølgelig italienske oster.

7-retters meny

– Vi har satt sammen en 7-retter til 650 kroner, og her blir det mye Italia for pengene, sier Aarflot.

Alt på menyen er også tilgjengelig a la carte (så mange retter en ønsker).

Aarflot har også etablert en drikkepakke med viner fra området de besøkte. I tillegg tilbys den litt spesielle Birra Baladin fra et eksperimentelt bryggeri.

– Det blir utfordrende og morsomt å gjennomføre et slikt opplegg, men vi gleder oss, sier Aarflot.

Powered by Labrador CMS