GROVT TYVERI PÅ KOLBOTN

TO INNBRUDD: 73 gassflasker ble stjålet fra Jernia Kolbotn siden lørdag forrige uke. Daglig leder Rolf Eriksen ber publikum om tips.

Stjal 73 gassflasker fra Jernia

Jernia Kolbotn opplevde to innbrudd i løpet av noen få dager. Tyvene forsynte seg med 73 gassflasker til en samlet verdi på rundt 50.000 kroner. Daglig leder Rolf Eriksen ber folk melde fra hvis de har sett noe mistenkelig.

Publisert Sist oppdatert

– Det første innbruddet skjedde en gang mellom klokken 17:00 på lørdag og klokken 07:30 på mandag. Gassflaskene oppbevares i et spesielt skap på utsiden av butikken. Det var jeg som oppdaget innbruddet da jeg kom på jobb på mandag. Jeg så med en gang at festet til låsen på skapet ble ødelagt og at flaskene var borte, sier daglig leder ved Jernia Kolbotn, Rolf Eriksen.

Han sier at i går fikk de et nytt skap til oppbevaring av gassflaskene, men natt til i dag opplevde butikken et nytt innbrudd, og igjen ble gassflaskene stjålet.

TO INNBRUDD: 73 gassflasker ble stjålet fra Jernia Kolbotn siden lørdag forrige uke. Daglig leder Rolf Eriksen ber publikum om tips.

Ber om tips

– De stjålne gassflaskene er nok lett å omsette, de har en utsalgspris på rundt 1200 til 1300 kroner per stykk, så det er sikkert noen som følger med oss og vet når vi får nye leveranser. Dessverre har vi ingen vitner til de siste hendelsene og ber folk om å kontakte oss eller politiet dersom de har sett noe mistenkelig fra området, sier Eriksen.

Det er snakk om tyveri av 73 kompositt-flasker med gass hvorav 18 mindre flasker (fem-kilos beholdere ) og 55 store flasker (ti-kilos beholdere), til en samlet verdi på rundt 50.000 kroner (innkjøpspris fra leverandøren), ifølge Eriksen.

Han sier at begge innbruddene er politianmeldt.

– Selv med egenandel fra forsikringsselskapet er det snakk om et økonomisk tap for oss på cirka 20.000 kroner, sier Eriksen.

Tilsvarende tyveri for to år siden

– Dessverre blir det ikke noe salg av gassflasker hos oss på en stund. Vår leverandør har ingen flere skap på lageret, sier Eriksen.

Forrige gang opplevde den lokale Jernia-butikken et tilsvarende innbrudd i slutten av juli 2018. Da ble det stjålet flere gressklippere i tillegg til gassflaskene.

– Jeg har ikke opplevd noen flere innbrudd i butikken enn de ovennevnte, sier Rolf Eriksen, som har jobbet på Jernia Kolbotn i åtte år.

Eriksen sier at selve butikken, som er fra 1968, er godt sikret, men den har ikke et overvåkningskamera per i dag.

– Det ble bestilt mandag denne uken, sier han.

Powered by Labrador CMS