Topp 7 tv-serier for ungdom

Er du ung og trenger du serietips? Vår gaming- og serieekspert Daniel Saxlund gir deg tipsene du trenger for å takle mørke høstkvelder. Her er hans sju heteste anbefalinger.

Publisert Sist oppdatert

Friends (8.9/10 IMDb)

Friends er en humor-serie jeg tror de aller fleste kjenner til. Kjent for å være en av de mest ikoniske seriene i amerikansk TV-historie. Serien følger seks venner i 20-30 års alderen som bor i Manhattan. Episodene er morsomme og lette å følge med på, en fin serie man kan kose seg med og le av, selvom noen av episodene kan bli litt mer følsomme enn du kanskje forventer. Ungdom nå til dags har plutselig fått øynene opp for denne serien selvom det er 27 år siden den første episoden ble vist på TV. Likevel synes de fleste ungdom som ser den at den er fortsatt morsom uansett om den er litt gammel. Så hvis du vil følge strømmen og få med deg hvorfor ungdom plutselig liker en gammel humor-serie, er det bare å se den på HBO. Virkelig en serie alle bør få med seg.

VENNER: Denne vennegjengen er det verdt å bli kjent med, hvis du ikke allerede har gjort det.
VENNER: Denne vennegjengen er det verdt å bli kjent med, hvis du ikke allerede har gjort det.

The Mandolarian 8.8/10 IMDb

Har du strømmetjenesten Disney+, men du har ikke så lyst til å se Disney-serier, da har jeg noe for deg. The Mandalorian er en Star Wars serie med to sesonger som starta i 2019, men som ble ferdig med sin andre sesong i desember 2020. Med nyhetene om at en tredje sesong kommer i 2022 er dette perfekt tidspunkt å få med seg noe av det beste Star Wars har å tilby når det gjelder serier. The Mandalorian tar plass etter Return of the Jedi og forteller om en dusørjeger som får i oppgave av imperiet i å hente en svært viktig pakke for dem i et desperat forsøk i å beholde kontroll over galaksen selv etter at de tapte krigen i Return of the Jedi. The Mandalorian har få, men lange episoder som er spennende, morsomme og viser Star Wars verdenen fra en helt ny vinkel. Og for de som er ekstra interessert, er det også en del overraskelser i et par av episodene så det er bare å starte å se denne fantastiske serien.

The Queen’s Gambit 8.6/10 IMDb

SJAKK MATT: The Queens Gambit er en fantastisk serie på en sesong du bare må få med deg.
SJAKK MATT: The Queens Gambit er en fantastisk serie på en sesong du bare må få med deg.

Er du mer interessert i drama, da er The Queen’s Gambit noe for deg. Noen vil sikkert tro at det er vanskelig å lage en serie om sjakk spennende, men The Queen’s Gambit kan lett overbevise deg om at til og med sjakk kan være spennende når du har en fantastisk historie i tillegg. Serien handler om Beth Harmon, da hun var 9 ble hun foreldreløs, men når hun oppdager og behersker sjakk får den unge introverten et helt nytt liv. Dessverre er ikke livet som en barne-stjerne lett og hun får mange hindringer hun må overvinne. The Queen’s Gambit ble sluppet på Netflix i 2020 og ble fort en av de mest sette seriene på strømmetjenesten det året. Få med deg denne utrolig spennende serien på bare 7 episoder.

Loki 8.4/10 IMDb

Hvis du har sett Marvel filmene i det siste og ser på deg selv som en blodfan av Marvel, må du få med deg Loki. Serien tar plass etter Avengers: Endgame filmen og forteller om den norrøne Guden, Loki. Serien er spennende, merkelig or morsom og utdyper Marvel universet til helt nye nivåer. Serien kom ut i 2021, men allerede før det var ungdommer som elsket Marvel ekstremt spent over hvordan denne serien kom til å bli. Loki er allerede en favoritt-karakter hos de fleste så man kan skjønne hvorfor denne serien ble så godt likt. Hvis du virkelig vil få et tydeligere bilde på hvordan alt fungerer i Marvel-universet, må du få med deg Loki på Disney+, bare husk å se de andre filmene først.

The Blacklist 8.0/10 IMDb

The Blacklist er en krim/mysterie serie fra 2013, men det er først nå nylig at flere ungdommer har begynt å se serien, med tanke på at de fleste var litt for unge da serien først kom ut. Serien handler om Elizabeth Keen som er ny hos FBI, plutselig en dag velger en velkjent kriminell å overgi seg til FBI, men han insisterer at han bare får snakke med Elizabeth Keen. Dette blir starten på en usannsynlig team-up mellom de to. Noen vil kanskje kalle The Blacklist en typisk crime-serie, men den klarer fortsatt å skille seg ut fra andre crime-serier. Så hvis du da liker crime, men har lyst å se en serie som er unik og original, er denne virkelig å anbefale.

Lupin 7.5/10 IMDb

Lupin er en serie på to sesonger med 5 episoder hver som kom ut i 2021. I denne serien følger vi en tyv, Assane Diop, en mann som blir inspirert av mester-tyven Arsène Lupin. Assane Diop setter seg ut for et mål om hevn mot Pellegrini familien som står ansvarlig for Assane Diop’s fars død. Lupin er en fransk action/krim TV-serie som ble lagt ut på Netflix 8. januar 2021, og siden har den blitt sett av over 70 millioner mennesker. Lupin er for de som liker krim, men vil ha noe annet en de typiske amerikanske krim-seriene, så hvis du er interessert i det, er Lupin noe for deg. Og med en tredje sesong av Lupin bekreftet, er det bare å komme i gang med denne utrolige spennende serien.

Unsolved Mysteries 7.3/10 IMDb

Dette er en serie for de som virkelig liker dokumentarer, spesielt krim-dokumentarer. Unsolved Mysteries er en nyutgave av den gamle TV-serien med samme navnet. I denne serien får vi vite mer om mystiske forsvinninger, merkelige drap og det overnaturlige. Mennesker som har opplevd det utrolige forteller sine historier i håp om at seerne kanskje kan ha svar på disse mysteriene. I serien får vi og høre mysteriet på Oslo Plaza, så hvis du ikke er fullt interessert i å se hele serien bør du i hvert fall få med deg denne episoden.

Håper du fant noe av interesse!

Har du tips til serier eller spill vår gaming- og serieekspert bør se, så send oss gjerne et tips på tips@oavis.no

Powered by Labrador CMS