TØMTE PULVERAPPARAT: Minst to pulverapparat skal ha blitt tømt i parkeringshuset på Kolbotn Torg søndag kveld.

30 biler utsatt for hærverk på Kolbotn Torg

Ungdommer skal ha tømt minst to pulverapparater på Kolbotn Torg. Totalt skal rundt 30 biler være rammet. 

Publisert Sist oppdatert

Klokken 21.07 søndag kveld meldte politiet på X (tidligere Twitter) at minst 30 biler er blitt forurenset av to pulverapparat på Kolbotn Torg. 

I en ny oppdatering et minutt senere ble det bekreftet at politiet har sikret videoopptak av hendelsen. Det skal ifølge politiet ha vært seks ungdommer som har holdt på med brannslukkingsapparatene.

STORT OMRÅDE: Pulveret fra apparatene skal ha spredt seg over et stort område.
MINST TO: Ifølge politiet skal minst to pulverapparat være tømt. På gulvet ved den ene utgangen er det et tydelig lag av pulver på gulvet.

Virker ikke som et bevisst ønske om hærverk

Oppegård Avis sin mann på stedet, Eskil Bjørshol, kan bekrefte at opptil flere brannslukningsapparat er tømt i hovedetasjen i parkeringshuset på Kolbotn Torg. 

– Det fremstår for meg at dette handler om «gode gamle rampestreker» fremfor et bevisst ønske om hærverk av så mange biler som mulig, men det er et stort område i hovedetasjen i parkeringshuset som er berørt. 

– Det er et stort område i hovedetasjen som er berørt, men det virker ikke på meg som det er store skader på bilene, uten at jeg er noen ekspert på hvilke skader slike apparater kan påføre en bil. Det ligger i alle fall et fint lag med støv på bilene, sier vår mann på stedet. 

STØV PÅ BILER: Det ligger et fint lag med støv på et stort antall biler.
KONTAKTER EIERE: Politiet jobber med å få kontakt med eierne av kjøretøyene som er utsatt.

Folk er misfornøyd 

En beboer på stedet uttrykker stor misnøye med at parkeringshuset ikke er sikret bedre, og blir brukt som lekeplass for ungdommer. 

– En beboer jeg traff på i parkeringshuset uttrykte misnøye med at parkeringsanlegget på Kolbotn Torg er blitt en lekeplass for ungdommer. Han skulle gjerne sett at parkeringshuset ble bedre passet på, sier vår reporter på Kolbotn Torg. 

Oppegård Avis har også vært i kontakt med senterleder Marianne Thoresen-Larsen. Hun ser på dette som svært alvorlig.

– Det har vært en hendelse i parkeringshuset hvor flere biler har blitt tilgriset av pulverapparater. Vi tar dette svært alvorlig og samarbeider med politiet, som nå håndterer situasjonen. Parkeringshuset vil rengjøres og holdes åpent som normalt.

SENTERLEDER: Marianne Thoresen-Larsen er senterleder på Kolbotn Torg
Powered by Labrador CMS