Bondeviks høyhusskrekk

Diskusjonen mellom Kjell Magne Bondevik og Halvor Stormoen ruller og går. Her er sistnevntes foreløpige punktum.

Publisert Sist oppdatert

I sitt tredje innlegg i nettutgaven av Oppegård Avis om saken 8. november, som Kjell Magne Bondevik kaller sluttreplikk til meg, ber han igjen om avklaringer:

Bondevik, av alle, bør være kjent med at man som innbygger kan mene og ønske hva man vil, uten å ha ansvar for helheten.

Som valgt politiker, her til kommunestyret, må man se helheten i de løsninger man går inn for, både mht sosiale, bærekraftige og økonomiske forhold.

Man kan gjerne ønske seg park på hele tomta, men områder sør og nord for rådhuset er allerede vedtatt solgt for utbygging, og pengene trengs åpenbart til investeringer.

Da er det populistisk og uansvarlig å komme med dette nå, flere år etter. Jeg har vist en skisse som gir mer grønt, men kan ivareta noe av inntektene ved større høyder, (og det er altså allerede åpnet for dette på Kolbotn for private utbyggere for over 5 år siden).

Dette oppdraget er nå gitt administrasjonen å utrede.

Å utarbeide scenarier med skisser til avklaring burde vært gjort i forkant, ikke etter at løsninger er tegnet med både kjøkken og baderom, og mye penger forbrukt.

Min skisse ble rablet ned for å illustrere, og kostet ikke mer enn servietten.

Standpunkt til løsninger tas når de foreligger, i et helhetlig perspektiv. Det er ansvarlig politikk.

Og heldigvis ble dette enstemmig vedtatt. Slik er lokalpolitikk. Valgpropagandaen får tas andre steder.

Med hilsen Halvor Stormoen

Powered by Labrador CMS