DEBUTERTE: Mats Borge (med nummer 6) debuterte for Norge i helgen.

Fikk ros etter Norge-debut

Håndballtalentet Mats Borge (16) fikk sin landslagsdebut i helgen med to kamper mot Polen.

Publisert Sist oppdatert

Selv om Kolbotn er hardtsatsende i håndball er landslagsspillere relativ sjelden kost. I helgen kunne KIL derimot protokollføre en ny spiller med landskamper, nemlig 16-åringen Mats Borge.

BORGE FOR NORGE: Landslagsdebuten på G16-landslaget endte med seks mål på to kamper for Mats Borge.

Den tekniske venstrevingen har herjet med lokale motstandere i en årrekke og det siste året har prestasjonene vært så gode og stabile at landslagsledelsen virkelig har fått øynene opp for ham.

Satte seks mål

Derfor var det ikke spesielt overraskende at navnet Borge var å finne på listen over uttatte spillere til dobbeloppgjør mot Polen på bortebane i helgen. Landslagsdebut på bortebane kan naturlig nok skape noen ekstra nerver for en fersking på 16, men det lokale håndballtalentet var defintivt ikke bare med for turens skyld.

Førstereisgutten markerte seg like godt med tre fine scoringer i begge oppgjørene, som for øvrig endte med et knepent norsk tap i den første kampen og uavgjort i den andre. Selv om han gjerne skulle fått oppleve norsk seier, var det en stolt og fornøyd kantspiller vi vekslet noen ord med søndag kveld.

– Det var skikkelig gøy å spille med flagget på brystet. Nå er det bare å kjøre på videre, så det kan bli mer av dette, forteller Borge til Oppegård Avis.

– Vellykket samling

Om han var fornøyd med samlingen og sin egen innsats oppsummerte han kort og greit på denne måten:

– Ja, jeg er fornøyd sjæl, og det samme var trenerne, så en vellykket samling for min del, skrev han og avsluttet med en tommel opp.

SPENT GJENG: Norges lag før den første av to bortekamper mot Polen.

Trener Kristoffer Froestad bekrefter inntrykket.

– Mats gjorde en fin samling. Han er en hyggelig og god gutt utenfor banen som vil bli god. Han kom fint fra debuten sin og viste seg frem på en fin måte i begge kampene. Jeg tror han sitter igjen med en god opplevelse selv og han har fått en fin erfaring, begynner Froestad.

Ingen faste plasser

Selv om Borge viste seg fra sin beste side i Polen er det ingen garantier for «fast plass» i troppen. G16-landslaget har nå hatt tre internasjonale samlinger det siste året hvor landslagstrenerne totalt har latt rundt 40 gutter få teste seg. Ved å rullere i uttakene holder de langt flere spillere på tå hev og gir mange en smakebit på det internasjonale nivået.

For landslagstreneren er det likevel lovende å se at vårt lokale håp jobber målrettet med håndballen. Det borger godt for fortsettelsen.

– Som alle andre har også Mats ting å jobbe med, og det ser vi at han har gjort siden sist vi så ham. Han har blitt enda råere offensivt og tatt steg defensivt, så dette lover godt, roser Froestad på telefon.

Powered by Labrador CMS