INGEN NYE TILTAK: Kommuneoverlege Monica Viksaas-Biermann og ordfører Hanne Opdan ber folk å følge rådene for å unngå nye innstramminger.
INGEN NYE TILTAK: Kommuneoverlege Monica Viksaas-Biermann og ordfører Hanne Opdan ber folk å følge rådene for å unngå nye innstramminger.

Ingen nye korona-tiltak lokalt

Vi har fortsatt ganske mange smittede, og det er en økt belastning på helseteamet i kommunen. Heldigvis ser situasjonen ut til å stabilisere seg. Les mer fra dagens pressekonferanse.

Publisert Sist oppdatert

Ordfører Hanne Opdan og kommuneoverlege Monica Viksaas-Biermann inviterte i dag lokalpressen til en pressekonferanse. Selv om smittetrykket i kommunen fortsatt er høyt, blir det ikke innført nye tiltak. I alle fall ikke foreløpig.

– Vi registrerer at det blant annet er innført antallsbegrensinger og avstandsbegrensning i restaurantbransjen i Tromsø. Vi er imidlertid ikke samme situasjon her, men vi følger med og vurderer det forløpende, sa kommuneoverlege Viksaas-Biermann på dagens pressekonferanse.

Kan agere raskt

Ordfører Hanne Opdan sier hun og formannskapet er klar til å agere raskt dersom situasjonen forverrer seg, men foreløpig maner hun befolkningen til å følge rådene og anbefalingene som er gitt.

– Jeg er veldig glad vi ikke har en smittesituasjon som tilsier at vi må gjøre ytterligere tiltak. Jeg har 100 prosent tillit til at kommuneoverlegen følger situasjonen tett og gir råd i henhold til det. Og så må folk være flinke til å ffølge de rådene som blir gitt, sa Opdan.

Og det synes både Opdan og Viksaas-Biermann at folk i Nordre Follo har vært, og er. Det er imidlertid ett område at ordførerer synes vi har et forbedringspotensial.

– Vi kan bli bedre på bruk av munnbind i situasjoner der vi er tett på hverandre, påpekte Opdan.

Kommuneoverlegen hadde på sin side ett viktig råd.

– Vær hjemme hvis dere er syke eller har symptomer på sykdom. Det er det aller viktigste, sa Viksaas-Biermann.

Testsituasjonen

Også når det gjelder testing blir det viktig å være flink den kommende tiden.

– Det er gratis hurtigtester å få tak i på teststasjonen på Langhus. Vi jobber intenst med nye lokasjoner for henting av testutstyr og allerede fra mandag vil de mulig å hente ut gratis testutstyr andre steder i kommunen. Det er også mulig å kjøpe på apotekene, sier Opdan.

På spørsmål fra Oppegård Avis om hva som potensielt kan bli neste steg, dersom nye tiltak må innføres, handler svaret om antallsbegrensning.

– Nå har jo regjeringen åpnet for bruk av korona-pass i dag, og for oss ville det handlet om begrensing av antall mennesker på arrangementer, men vi er ikke der nå. Vi har per nå ikke bruk for å begrense utelivsaktiviteten i Nordre Follo, sa Viksaas-Biermann.

Følg rådene

Hanne Opdan er raskt frempå med en alvorlig mine.

– Vi har ikke lyst på en ny nedstenging og nettopp derfor er det så viktig å følge de rådene og anbefalingene kommuneoverlegen har kommet med nå, understreket ordføreren.

Hvis noen fortsatt ikke har fått med seg hva det dreier seg om, tar vi en liten reprise:

- Hold deg hjemme om du er syk med nyoppståtte luftveissymptomer – og test deg

- Hold avstand til andre der det er mulig i det offentlige rom, gjerne en meter

- Vurder bruk av munnbind hvis det ikke er mulig å holde minst en meters avstand innendørs i det offentlige rom

- Vurder bruk av hjemmekontor når det er mulig

- Reduser antallet nærkontakter

NB: Kommunen har lovet å legge ut all relevant informasjon om korona-situasjonen på sine nettsider. De finner du her.

Powered by Labrador CMS