BLE AVLYST: Sofiemyr stadion ble ikke godkjent for spill onsdag kveld, en time før kampen mot Avaldsnes.
BLE AVLYST: Sofiemyr stadion ble ikke godkjent for spill onsdag kveld, en time før kampen mot Avaldsnes.

Peker på kommunen

Toppseriekampen mellom Kolbotn og Avaldsnes ble avlyst én time før avspark. I en pressemelding gir Kolbotn IL skylden til kommunen og forventer samtidig å bli tatt mer på alvor.

Publisert Sist oppdatert

Da Oppegård Avis ankom Sofiemyr Stadion en halvtime før «avspark» var det frenetisk møtevirksomhet på klubbhuset. Ingen kunne si noe til pressen om den ferske avlysningen.

Et kvarter senere slapp de følgende pressemelding, etter den pinlige avlysningen.

– Toppseriekampen mellom Kolbotn og Avaldsnes er avlyst etter NFFs befaring av banen. Dommerteam og delegat fra NFF vurderte at spillernes og dommernes sikkerhet ikke er tilstrekkelit ivaretatt slik banen fremstår per 27. april.

De fortsetter:

– Mandag 25. april gjennomførte NFF en befaring. Rapporten påpekte tre forbedringsområder:

1. Banen må vannes, da den fremstår for hard.

2. Små groper i banen må etterfylles/planeres ut.

3. Merking av banen må forsterkes.

– Kolbotn IL er kjent med at Nordre Follo kommune har gjennomført tiltak for alle tre forbedringsområdene. Forbedringen ble, kort tid før kamp, ikke godkjent av delegaten og dommerteamet fra NFF. Kommunen anser forbedringene som tilfredsstillende. Kolbotn IL forstår argumentasjonen til dommerteamet og beslutningen om å avlyse. Kolbotn IL er satt i en veldig vanskelig situasjon. Idrettslaget er ansvarlig for å ha en tilfredsstillende bane for gjennomføring av Toppseriekamper, men idrettslaget er samtidig prisgitt at kommunen vedlikeholder og klargjør den kommunale banen etter forskriftene.

Kolbotn vil først og fremst beklage ulempene dette har påført Avaldsnes, som har reist helt fra Haugesund. Idrettslaget vil også beklage til publikum, egne spillere, ansatte, frivillige og alle som hadde gledet seg til kamp på Sofiemyr.

De avslutter med en tydelig oppfordring til kommunen:

– Kolbotn IL forutsetter at Nordre Follo kommune tar toppfotball for kvinner mer på alvor i fremtiden, slik at vi kan fortsette med fotball på øverste nivå i denne kommunen.

Brevet er signert Kolbotn IL

Powered by Labrador CMS