SPNT: Helge Marstrander (t.v.) i Stopp Støyen, her sammen med aksjons-kollega Paal Sjøvall, håper på debatt, diskusjon og samtaler når Sanner og Amundsen kommer til Oppegård i kveld.

– Jeg håper på gode samtaler, debatt og diskusjon

En hel "bataljon" kommer fra regjering og departement til Oppegård for å diskutere Taraldrud i kveld, men noe folkemøte blir det ikke.

Publisert

I kveld kommer en stor delegasjon fra både regjering og departement til Oppegård, deriblant justisminister Per-Willy Amundsen og kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner med følge. Et tyvetalls personer skal til rådhuset på Kolbotn for å møtes og samtale om det planlagte beredskapssenteret på Taraldrud (PNB)

Ingen folkemøte

Men det blir ikke noe folkemøte. Angivelig av sikkerhetsmessige årsaker, blir det ikke noe åpent folkemøte eller møte mellom bestemmende makt og folket som skal leve med beredskapssenteret tett inntil seg.

Les også: Se pressekonferransen i kommunaldepartementet om PNB

Dette skuffer Helge Marstrander i foreldregruppen Stopp Støyen, som i hele sommer har kjempet en innbitt kamp mot støyen, og for å få politikerne i tale.

PÅ HVER SIN SIDE: De er enige om at senteret på Taraldrud må bygges snarest mulig, men støyen har de forskjellig mening om, justis- og beredskapsminister Per Willy Amundsen og Paal Sjøvall og hans kamerater i Stopp Støyen..

– Det er for så vidt kjempebra at de kommer, og spesielt justisministeren, men jeg symnes det er dårlig at man velger å ikke gjennomføre et folkemøte. Det kommunen har fått forklart fra departementet er at det er PST som har stoppet gjennomføringen av et eventuelt folkemøte på grunn av at man ikke kunne garantere for sikkerheten hans, sier Marstrander. 

Les også: Kommunale støygrenser er ivaretatt på Taraldrud

– Jeg synes jo dette er litt interessant, for jeg ser ikke på Oppegård-folk som så farlige, sier Helge Marstrander med et lite smil om munnen.

– Men helt alvorlig så hører denne saken og dette møtet hjemme på et stormøte i Kolben. Tre representanter fra Stopp Støyen har imidlertid blitt invitert inn i møtet fra kommunen, og vi har tenkt å få frem vårt budskap der, og også utenfor rådhuset med en stor gruppe med tilreisende når statsrådene med følge kommer, sier Marstrander.

Spent

HER SKAL SENTERET BYGGES: Dette er Taraldrud gård, stedet hvor PNB skal bygges..

Marstrander sier han er spent på møtet med Sanner, Amundsen og følget.

– Dettte blir første gangen vi få presentert våre løsningsforslag og tanker rundt PNB for en så bred samling. Hittil har ordvekslingen i stor grad foregått på sosiale medier eller via nettet, men nå får vi endelig anledningen til å fortelle om våre løsninger ansikt til ansikt.

Les også: – Oppegård betaler en høy pris for nasjonal sikkerhet

– Det er viktig å påekene en del ting her, blant annet at denn ekampen langt fra er over! Her er det flere muligheter. Jeg vil også påpeke at for oss er det fortsatt viktig at dette senteret bygges. Vi er for PNB på Taraldrud, men mot støyen, og vi ønsker fortsatt at dette senteret skal bygges inn, slik at politiet skal kunne trene når de vil, når på døgnet, når  på året de ønsker og ikke minst med hva slags våpen de ønsker. Dette er viktig, sier Marstrander.

Powered by Labrador CMS