POPULÆR FOTBALLDART: Det er kanskje ikke så rart at denne darten er blant favorittøvelsene til barna under idrettskolen?

– Alle skal oppleve glede ved fysisk aktivitet

Oppegård IL arrangerer sin tradisjonelle idrettsskole den første uken av sommerferien. 165 barn møtte opp.

Publisert

I over 20 år har Oppegård IL arrangert idrettsskole for barneskolebarna den første uken av sommerferien. I år var det 165 påmeldte barn.

SAMHOLD, MESTRING OG GODE MINNER: Det er mange gode egenskaper å lære når man driver med idrett.

Over 20 aktiviteter

– Tidligere fikk barna prøve seg på de tradisjonelle idrettene i klubben, men under pandemien måtte vi tenke nytt og organisere aktiviteten i mindre grupper. Det har resultert i at barna nå får prøve seg på over 20 forskjellige aktiviteter gjennom uken, forteller daglig leder Hege Frøyna.

Arrangementet foregår fra mandag til fredag, og aktivitetene varierer fra badminton med ballonger, 17. mai leker, friidrett, frisbeegolf, fotballdart til bl.a. håndball og turn.

IDRETTSGLEDE: For Oppegård IL er det viktig at barna opplever de mange gledene ved fysisk aktivitet.

Glade barn

Det er mye som skal på plass når så mange barn skal ivaretas på best mulig måte. Særlig på et sted hvor visjonen er «der alle har glede av å være».

– Vårt hovedbudskap er å formidle dette til barna gjennom uken. Alle skal oppleve glede ved fysisk aktivitet, samhold, mestring og skape gode minner, sier Frøyna.

Og det kan virke som at budskapet har nådd frem. Frøyna har snakket med mange av barna.

– De smiler og koser seg, noe som gleder oss som arrangør, sier hun.

LANG ERFARING: Det er ikke første gang disse organiserer aktiviteter for barn. Fra venstre ser du Mia Korslund Jahr, Marit Hansen og Hans Bagøien til høyre.

Mange krefter hjelper til

Hun forteller at det er mange som trår til for at barna skal få en fin uke.

– Mia Korslund Jahr har hovedansvaret for å kutte og servere frukt to ganger daglig. Det er 40 ungdommer fra klubben og nærmiljøet som er instruktører denne uken, i tillegg til lederne Marit Hansen og Hans Bagøien som har lang erfaring med å organisere idrettsskole og SFO tilbudet Aktiv etter skoletid, forteller daglig lederen.

Hun forteller hun er veldig imponert over alle sammen, og særlig ungdommen.

– Jeg er virkelig imponert over alle de flotte ungdommene som jobber denne uken, med å lede og ivareta alle barna. De får alle en god attest og fin arbeidserfaring med seg videre.

Powered by Labrador CMS