TO MESTERE: Selv om Kolbotn ikke var representert med egne brytere i VM, var det flere kjente Kolbotn-ansikter å se under mesterskapet. Her er det Tove Ladstein, Jon Rønningen og Mihail Mimiashvili som gjør seg klare for medaljeoverrekkelse.

God Kolbotn-representasjon

For en sjelden gang var ikke Kolbotn representert med brytere i VM, men du verden som våre lokale bryterepresentanter leverte «utenfor» matta.

Publisert Sist oppdatert

I helgen var det som mange sikkert fikk med seg VM i bryting i Jordal Amfi i Oslo, et mesterskap Kolbotn arrangerte med glans i Sofiemyrhallen tilbake i 1985.

ERIKSEN: Bjørn Eilert Eriksen delte ut medaljene i 96-kilos klassen i fristil.

Den gang var det den lokale brytenestoren Bjørn-Eilert Eriksen som hadde ansvaret for arrangementet i kraft av sin rolle som formann i VM-komiteen og en rekke internasjonale verv.

Oslo-arrangøren hadde heldigvis kjent sin besøkelsestid, og invitert Eriksen til hovedstaden både som æresgjest og medaljeutdeler. På bildet overrekker han medalje i 96-kilosklassen.

Legenden Rønningen

Samme ære var det også flere kjente bryte-navn fra Kolbotn som fikk. Mest kjent er naturligvis Jon Rønningen, som i tillegg til sine to berømte OL-gull i 1988 og 1992, blant annet sikret seg VM-gull i 52-kilo klassen i det nevnte mesterskapet på hjemmebane i 1985.

På bildet (over) gjør han seg klar til medaljeoverrekkelse sammen med seremonimester Tove Ladstein – mangeårig styremedlem i Kolbotn bryting og ansvarlig for Kolbotn Cup og den gamle sovjetiske storbryteren Mihail Mimiashvili, også han gullvinner fra VM i 1985.

Fikk aldri bryte i OL

På kvinnesiden er det få norske brytere som har vært like markant som vår egen Ine Barlie. Hun tok to VM-gull, henholdsvis i 1987 og 1992, VM-sølv i 1989 og 199, samt en VM-bronse i 1990. Hun fikk dessverre aldri deltatt i OL, men medaljeskapet er i tillegg fylt opp av hele 22 NM-gull.

INE BARLIE: Den tidligere Kolbotn-bryteren Ine Barlie var en selvskreven gjest under VM i bryting.
Powered by Labrador CMS