INVITERTE: Kolbotn-mannen Arno de Vries er programdirektør for vedlikehold av fly og helikoptre ved Kongsberg Aviation Maintenance Services. Han stod for invitasjonen til Jonathan Johansen.

Fikk drømmedag etter Oavis-sak

I slutten av februar skrev vi om Jonathan Johansen som søkte på yrkesfag på videregående, fordi han ville bli flymekaniker. Da begynte snøballen å rulle…

Publisert Sist oppdatert

– Jeg skal søke Ås elektro, for å bli flymekaniker, sa han den gang.

Som sagt så gjort. Nå har han søkt, og en stund etter oppslaget i lokalavisa tikket det inn en e-post til redaksjonen.

«Kunne Jonathan tenke seg en omvisning på Kjeller flyplass?»

Det ville han veldig gjerne, og fredag ettermiddag tok han turen, med Oppegård Avis på slep.

TOP GUN-MOMENT: Jonathan syntes det var fett å sitte i et ekte F-16-fly.

Guttedrøm innfridd

Det var Kolbotn-mannen Arno de Vries som sto for invitasjonen. De Vries er programdirektør for vedlikehold av fly og helikoptre ved Kongsberg Aviation Maintenance Services. De holder til på Kjeller flyplass og utfører vedlikehold for Forsvaret og private selskaper.

Han synes at det er viktig å favne om ungdom som vil jobbe med fly, og grep sjansen da han tilfeldigvis leste om Jonathan i lokalavisa.

– Vi synes det er veldig bra, og også viktig, at ungdommer som Jonathan viser interesse og vet hva de ønsker. I Norge fins det litt for få personer som ønsker å bli mekaniker eller tekniker, så vi har stort behov for de som ønsker seg det. Derfor er det viktig at vi viser frem selskapet og viser hva vi holder på med, og vi ønsker alle som ønsker å jobbe med dette, virkelig velkommen etter de er ferdig med utdanningen, sier Arno de Vries.

Det lyser i øynene til den fly-interesserte eleven mens vi går langs helikoptre og jagerfly, og det er helt klart at dagens omvisning er noe han kommer til å huske lenge.

– Dette er en guttedrøm å få oppleve, uttrykker han på vei ut av den ene hangaren.

Fikk sitte i F-16-fly

Jonathan har som kjent søkt på elektrolinjen på Ås, men får først vite om han kommer inn i løpet av sommeren. Ventetiden kan være nervepirrende, og for enkelte melder kanskje også tvilen seg på om man har gjort et riktig valg.

Det ser imidlertid ikke ut til å være tilfelle for Jonathan.

– De ser jo veldig gøy ut, og etter jeg så de flyene, så er det jo mer motiverende til å bli flymekaniker, også er det kult å være her for å se hva man kan jobbe med, hvis man en gang skal begynne å jobbe her, sier Jonathan.

PÅ BESØK: Kongsberg Aviation Maintenance Services tok imot ungdomsskoleeleven med åpne armer.

Mange muligheter

Arno de Vries mener at det finnes mange muligheter for karriere og utdanning i hans selskap når man velger som Jonathan.

– Vi har mange lærlinger som har gått på den linjen som du nå kommer til å velge, som har gått der og begynt hos oss, sier han henvendt til Jonathan.

– Hva var det kuleste?

– Det var F-16-flyet, og det å sitte inne i flyet. De var tøft å se hva man gjør i et F-16-fly, og se hvor mye forskjellige ting du må passe på, og hvor trangt du faktisk sitter, sier Jonathan.

MANGE INNTRYKK: Det var mye å se på på Kjeller. Sterkest inntrykk gjorde F-16-flyene.

– Har du lyst til å bli pilot nå? Spør Arno de Vries fra sidelinjen.

DEN GANG DA: Slik så det ut da Jonathan fortalte om sine planer.

– Det hadde vært gøy, men jeg har mest lyst til å jobbe med motor. Kanskje en gang i fremtiden, sier mekanikerspiren.

Måtte bestikkes

Jonathan er tydelig fornøyd med dagen, og tenker gjennom tilfeldighetene som ledet til drømmedagen. Da han ble spurt om å fortelle i lokalavisen hva han skulle søke på videregående, måtte han faktisk bestikkes med en sjokolademelk.

– Tenk om jeg hadde sagt nei, sier han.

Powered by Labrador CMS